blog-logo

Încep lucrările la parcarea supraterană din Poiana Mică

Încep lucrările la parcarea supraterană din Poiana Mică
Foto: Nikon

Foto: Nikon

Deşi licitaţia pentru desemnarea constructorului parcării supraterane din Poiana Mică şi a terminalul de transport din această zonă a fost lansată încă din luna mai a anului trecut, lucrurile s-au clarificat abia la finele săptămânii trecute, după ce lucrurile s-au tranşat în instanţă.

Conforest, câştigătorul licitaţiei

Iniţial, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) s-a pronunţat în acest caz şi a considerat neîntemeiată contestaţia depusă de firma nemulţumită de rezultatul licitaţiei, însă aceasta a continuat demersurile în instanţă. La finele săptămânii trecute, judecătorii Curţii de Apel Braşov au dat verdictul final şi nu i-au dat dreptate contestatarului, astfel că reprezentanţii Primăriei Braşov pot semna contractul de începere a lucrărilor. Câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată firma braşoveană Conforest SA, care a avut cea mai bună ofertă. Astfel, investiţia fusese estimată la suma de 24,47 de milioane de lei, fără TVA, iar Conforest a ofertat un preţ mai mic cu mai bine de 10 milioane de lei, respectiv 13,04 milioane de lei. La această licitaţie au participat în total 18 firme, fiind una dintre cele mai ofertate investiţii din municipiul Braşov. Acum Primăria aşteaptă să primească „negru pe alb” decizia magistraţilor, astfel ca să poată continua demersurile.

Alte articole:   PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,1% în august

A doua parcare supraterană pe fonduri europene

„Mă bucur că s-a finalizat acest proces, iar instanţa a confirmat că procedura s-a desfăşurat corect, iar comisia a ales cea mai bună ofertă. Imediat ce vom primi hotărârea instanţei, voi semna ordinul de începere a lucrărilor şi sper ca odată ce vremea va permite, vor demara şi lucrările”, a subliniat primarul George Scripcaru.

Acesta este unul dintre proiectele majore cu fonduri europene care va prinde contur la Braşov, după parcarea cu şapte niveluri de la Spitalul Militar, unde lucrările au demarat deja de la finele anului trecut, pentru că procedura de contestare a licitaţiei s-a clarificat mai repede. „Având în vedere necesitatea acestei lucrări din Poiana Mică, dar şi faptul că din cauza firmei contestatare s-a întârziat atâtea luni, I-am cerut constructorului să înceapă cât mai repede lucrările  şi să încerce recuperarea timpului pierdut”, a explicat primarul.

Alte articole:   Mihai Cîmpeanu a câștigat Primăria Codlea

Cum va arăta noua parcare

Parcarea va avea în total 434 de locuri şi va fi amplasată vizavi de Restaurantul Căprioara, iar accesul în parcare se face pe la parter, din drumul care leagă oraşul de staţiunea Poiana Braşov. Clădirea de parcaje este structurată pe patru niveluri fiecare având o suprafaţa de 2.869,9 mp. Vor fi două căi de acces, din şoseaua principală, dotate cu bariere, iar accesul se va face pe baza unui tichet. Această variantă clasică de parcare este avantajoasă deoarece presupune costuri mai mici faţă de o parcare automatizată, dar presupune o suprafaţă construită mai mare. Un alt avantaj îl constituie faptul că nu există rampe de acces sau de ieşire din parcare, deoarece a fost valorizată panta naturală a terenului. Astfel, accesul în parcare se va face la parter, pe latura de NE, de la cota superioară a terenului, iar ieşirea se realizează două niveluri mai jos, pe latura opusă a clădirii, direct la cota de teren de pe latura de SV, spre complexul Silver Mountain. „La pachet” cu parcarea intră şi amenajarea unui terminal atât pentru transportul public, cât şi pentru autocarele care îi aduc pe turişti în staţiune.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Parcarea va avea în total 434 de locuri şi va fi amplasată vizavi de Restaurantul Căprioara, iar accesul în parcare se face pe la parter, din drumul care leagă oraşul de staţiunea Poiana Braşov. Clădirea de parcaje este structurată pe patru niveluri fiecare având o suprafaţa de 2.869,9 mp. Vor fi două căi de acces, din şoseaua principală, dotate cu bariere, iar accesul se va face pe baza unui tichet. Această variantă clasică de parcare este avantajoasă deoarece presupune costuri mai mici faţă de o parcare automatizată, dar presupune o suprafaţă construită mai mare. Un alt avantaj îl constituie faptul că nu există rampe de acces sau de ieşire din parcare, deoarece a fost valorizată panta naturală a terenului. Astfel, accesul în parcare se va face la parter, pe latura de NE, de la cota superioară a terenului, iar ieşirea se realizează două niveluri mai jos, pe latura opusă a clădirii, direct la cota de teren de pe latura de SV, spre complexul Silver Mountain. Mai multe, puteti citi AICI. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate