blog-logo

Folk, teatru şi emoţie la Reduta

Folk, teatru şi emoţie la Reduta

DSCN9690Fost-a seara muzicii folk, a teatrului şi a gândului bun la Centrul Cultural Reduta. Marius Matache, doctorul în chimie căruia fanii îi spun Mache a oferit un spectacol de zile mari. De neuitat şi unică, însă, a fost şi pentru el această seară, pentru că a împărţit scena cu persoanele cu dizabilităţi asistate de Fundaţia Rafael şi cu deţinuţii de la Penitenciarul Codlea.

Spectacolul a fost prezentat de doamna Irina Palade, realizator TV si psiholog, un om cu suflet, mereu deschis faţă de astfel de provocări. Mache, artistul îndrăgostit de folk şi încântat să dăruiască, a revărsat vitalitate şi optimism în întreaga sală, pregătind-o pentru emoţionanta piesă de teatru „Din viaţă…”, jucată de persoanele cu dizabilităţi, o piesă despre problematica integrării sociale, despre prietenie, colegialitate şi perseverenţă. Au urmat deţinuţii, cu ale lor cântece folk, desăvârşind surpriza şi disecând emoţia în trăiri mici, mici, cât să încapă în fine picături prelinse din colţ de gene.

A venit, apoi, din nou vremea ca umorul şi vivacitatea lui Mache să transforme seara într-una extrem de complexă pentru oricine se pregătise să participe la un spectacol relaxant. În cele două ore şi jumătate a fost timp pentru a lăcrima uşor,  pentru a zâmbi, a râde cu poftă, a dansa şi a reflecta.

În foaier spectatorii au avut ocazia să participe la o expoziţie de picturi, de lumânări, bijuterii şi mărţişoare realizate de persoanele cu dizabilităţi şi de deţinuţi.

Un eveniment, cu adevărat, de neuitat pentru fiecare dintre cei prezenţi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.