blog-logo

Grapă se interesează de starea parcului auto pentru elevi

Grapă se interesează de starea parcului auto pentru elevi

Sebastian Grapa, senator PNL (2)Senatorul PNL Sebastian Grapă a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că actul educaţional nu se poate referi doar la activitatea propriu-zisă de formare a elevului, ci cuprinde toate activităţile care implică accesul la educaţie, printre care și asigurarea unor mijloace de transport optime.

Grapă spune că importanța acestui aspect a fost subliniată chiar de avocatul poporului, printr-un raport special întocmit în anul 2013, prin care sunt scoase în evidență cadrul legal, constituțional, dar și principalele disfuncționalități în activitatea de transport a elevilor.
„Având în vedere procesul actual de achiziție a microbuzelor școlare, doresc să mă asigur că în județul Brașov vor fi repartizate suficiente autovehicule, motiv pentru care doresc o analiză a situației actuale. Astfel, am formulat o interpelare către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Brașov, care a fost depusă în cursul zilei de marți”, a mai precizat Grapă.

El a solicitat răspunsuri scrise pentru următoarele întrebări:

  • 1. Câte microbuze destinate transportului elevilor sunt repartizate în județul Brașov?
  • 2. Care este starea tehnică a acestor autovehicule?
  • 3. Care este repartizarea microbuzelor pe localități și după ce criterii a fost realizată?
  • 4. Câte microbuze mai sunt necesare la nivelul județului?
  • 5. Dacă, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Brașov a fost elaborat și adoptat un Regulament de utilizare a microbuzelor școlare?
Alte articole:   Restricții de trafic pe DN 13, în zona Hanul din Ardeal
Grapă spune că este necesar un Regulament, pentru că a văzut ca sunt multe competiții sportive între sate unde sportivii sunt transportați cu microbuzul școlar sau sunt folosite pentru cumpărături, fiind des văzute în parcarile supermarket-uri.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.