blog-logo

EXCLUSIV Resturile alimentare din Germania, vândute în hypermarket-urile din România

EXCLUSIV Resturile alimentare din Germania, vândute în hypermarket-urile din România

salamuri mezeluri

21.02.2014  Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov au retras de la comercializare 4212 kilograme de mezeluri ale unui producător german, aflate în afara termenului de valabilitate, care au fost găsite în supermarketuri şi la o fabrică din Braşov, în urma unor controale efectuate în urmă cu câteva zile .

sorin susanu„Este vorba despre capete de salam care au fost depistate la fabrica din Braşov a producătorului german. Produsele pe care noi le-am găsit la fabrica din Braşov erau aduse din Germania, iar termenul de valabilitate expira peste trei zile. Odată ambalate, aveau valabilitatea de 42 de zile de la ieşirea pe poarta fabricii. În afară de produsele găsite în fabrică, au fost retrase de la vânzare şi cele găsite în supermarketurile din Braşov şi din ţară“, a declarat, astăzi, Claudiu Susanu comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov.
Conform acestuia, CRPC a cerut un punct de vedere Direcţiei Sanitar Veterinare şi aceasta a comunicat că totul este în regulă.
reinert„Surpriza este cu totul alta. Am cerut un punct de vedere de la Direcţia Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, care trebuie să aibă un medic în fabrică pentru a verifica produsele şi am primit răspunsul că totul este în regulă. Se pare că această activitate de ambalare şi refrigerare a unor astfel de produse a început în urmă cu câteva luni“. Firma din Braşov care ambala produsele (Reinert) riscă o amendă de 50.000 de lei şi chiar suspendarea activităţii unor linii de producţie, a precizat comisarul şef.

Alte articole:   Campania de vaccinare în școli este blocată. Cîmpeanu: "Sunt neclarități cu privire la bază legală a formularului"

20.02.2014 Un cititor ne-a sesizat pe adresa de e_mail contact@newsbv.ro, că, în această dimineață, au văzut inspectorii de la Protecția Consumatorului din Brașov într-o acțiune într-unul dintre hypermarket-urile din Brașov, la raionul de mezeluri. Logica ar fi că nici afaceriștii germani nu sunt ce au fost și s-au adaptat de minune la piața românească, unde „merge și așa”.

Practic, capetele de salam care în Germania sunt aruncate ajung să fie vândute pe piața românească la prețuri mici, profitându-se de nivelul scăzut de salarizare din țară.

„Se uitau la niște capete de salamuri care erau vidate și se uitau la etichete. Spuneau că pe etichetă scrie doar data când a fost ambalată marfa și de către cine, nu când au fost efectiv produse salamurile respective și dacă mai sunt în termenul de valabilitate. Mai mult, nu se știe dacă respectivele bucăți de salam sunt din același lot… Unul dintre ei vorbea la telefon, cred că cu un șef de-al lui și spunea că trebuie făcut control și la firma care le ambaleaza, un producător de mezeluri din Brașov”, ne-a scris cititorul nostru.

Alte articole:   VIDEO A venit iarna! Pe Transfăgărăşan s-a așternut primul strat de zăpadă

Contactat de newsbv.ro, comisarul șef regional Sorin Susanu a refuzat să ofere mai multe informații pe această temă, dar ne-a confirmat că există un control pe această temă, iar când se va finaliza va oferi mai multe amănunte.

CITEȘTE ȘI: 

Distribuie dacă îți place!
 1. Eu sunt convins ca un capat de salam din Germania e mult mai OK (chiar si expirate) decat un produs similar fabricat dupa „reteta traditionala” romaneasca, in care numai D-zeu stie ce a bagat producatorul.

  Am remarcat ca in mezelurile din Occident sunt mult mai putine E-uri decat in cele romanesti.

  Ma mira insa ca germanii au recurs la metoda reambalarii produselor, pina acum acest procedeu s-a practicat la o scara larga doar pe la noi.

  Reply
 2. Articol fara logica !!!!!!!!!!!!! In text scrieti ca Direcţia Sanitar constata ca produsele sunt in regula si apoi se metioneaza ca sunt expirate ?????
  Ce sa mai intelegem ???????? Stire fabricata de ziaristi "profesionisti"… bazata pe mail-uri anonime…

  Reply
  • @Andrei Alexandru – daca ai citi textul, vei vedea ca reactia DSV vinew la o zi dupa treaba cu protectia consumatorului. daca chiar vrei sa fii critic, atunci de ce nu te intrebi de ce nu e nicio problema la DSV?

   Reply
   • Susanu se contrazice!!! „Vreau sa imi permiteti sa dezmint aceasta chestiune. Nu trebuie sa fie o anumita neincredere asupra unui produs pentru ca orice alt produs din gama respectivului agent economic este verificat si analizat si daca nu ar fi conform ati vedea din nou la televizor problemele aferenre. Toate celelalte si inclusiv acesta nu au pus in pericol sanantatea consumatorilor.” pai ce faceti ? va jucati cu nervii nostri??????? http://www.mixtvbrasov.ro/25568-mix-actual-27-02-2014/

    Reply
 3. Nu sunt ironic… incerc sa gasesc logica articolului… daca produsele nu sunt expirate conform DSV (care este o autoritate in masura sa se pronunte referitor la aceste produse) atunci de ce apare un titlu la acest articol fara nici o legatura cu realitatea – si care are scopul de a creste audienta si de a dezinforma? >> "Resturile alimentare din Germania… "

  Reply
 4. […] Andrei Alexandru on EXCLUSIV Resturile alimentare din Germania, vândute în hypermarket-urile din România […]

  Reply
  • Susanu se contrazice!!! cred ca incepe sa constientizeze ca a gresit. uite ce declara : „Vreau sa imi permiteti sa dezmint aceasta chestiune. Nu trebuie sa fie o anumita neincredere asupra unui produs pentru ca orice alt produs din gama respectivului agent economic este verificat si analizat si daca nu ar fi conform ati vedea din nou la televizor problemele aferenre. Toate celelalte si inclusiv acesta nu au pus in pericol sanantatea consumatorilor.” pai ce faceti ? va jucati cu nervii nostri??????? http://www.mixtvbrasov.ro/25568-mix-actual-27-02-2014/

   Reply
 5. […] Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov au retras de la comercializare 4.212 kilograme de mezeluri ale unui producător german, aflate în afara termenului de valabilitate, care au fost găsite în supermarketuri şi la o fabrică din Braşov, în urma unor controale efectuate în urmă cu câteva zile, scria, în februarie 2014, newsbv.ro. […]

  Reply
 6. […] Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov au retras de la comercializare 4.212 kilograme de mezeluri ale unui producător german, aflate în afara termenului de valabilitate, care au fost găsite în supermarketuri şi la o fabrică din Braşov, în urma unor controale efectuate în urmă cu câteva zile, scria, în februarie 2014, newsbv.ro. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.