blog-logo

109 firme au intrat în insolvență la Brașov în ianuarie 2014

109 firme au intrat în insolvență la Brașov în ianuarie 2014

falimentMai mult de 2.000 de societăţi comerciale au intrat în insolvenţă doar în luna ianuarie a acestui an, potrivit statisticilor.

Cele mai multe companii pentru care a fost deschisă procedura de insolvenţă în prima lună a acestui an, respectiv 350, sunt din Bucureşti, potrivit Bursa.ro.

Topul judeţelor unde a fost înregistrat un număr mare de firme care au intrat în insolvenţă în ianuarie 2014 sunt Bihor (193), Mureş (149) şi Braşov (109).

Anul trecut, numărul companiilor intrate în insolvenţă s-a ridicat la peste 26.000, zonele cu cele mai multe astfel de cazuri fiind Bucureşti, Bihor, Braşov, Galaţi, Dolj şi Constanţa.

Numărul procedurilor de insolvenţă a crescut constant, de la an la an, cel mai înalt nivel înregistrându-se în 2013.

Alte articole:   VIDEO A venit iarna! Pe Transfăgărăşan s-a așternut primul strat de zăpadă

Specialiştii din domeniu susţin că doar pentru aproximativ 3.500 de firme a fost aprobat un plan de reorganizare, în ultimii cinci ani, adică pentru circa 3% din totalul insolvenţelor înregistrate. Aprobarea planului de reorganizare nu garantează, însă, succesul procedurii, ceea ce înseamnă că rata reală de succes a reorganizărilor este mai mică de 3%.

Cele mai afectate domenii de procedura de insolvenţă sunt, în continuare, construcţiile, imobiliarele, producţia şi industria textilă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.