blog-logo

FOTO Afacerile cu fier vechi dăunează libertății? Mascații au descins la Silnef!

FOTO Afacerile cu fier vechi dăunează libertății? Mascații au descins la Silnef!

razie silnef3Procurorii DNA fac miercuri alte 31 de percheziţii în şapte judeţe, în dosarul de evaziune fiscală de peste un milion de euro, iar inspectorii Direcţiei Antifraudă Fiscală verifică 126 de firme din 23 de judeţe, printre care şi o societate din Braşov de comercializare a deşeurilor la nivel naţional.

Astfel, în cursul dimineții de 19 februarie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații (domicilii ale unor persoane fizice și sedii sociale ale unor societăți comerciale) situate în 7 județe (Bacău, Dolj, Mehedinți, Mureș, Olt, Giurgiu și Brașov) zone în care există suspiciuni că gruparea respectivă ar fi desfășurat, în perioada 2012-2013, activitatea infracțională.
În paralel, în legătură cu această cauză penală, la solicitarea procurorilor, inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul A.N.A.F. efectuează inspecții fiscale în 23 de județe și sunt vizate 126 firme, printre care și o mare societate de comercializare a deșeurilor la nivel național, din Brașov. La această oră mai multe mașini ale autorităților au descins la sediul Silnef.

Silnef este firma care a cumpărat la preț de fier vechi utilajele de la Rulmenul SA, precum și șinele de tramvai din municipiul Brașov. Conform unor surse, tot Silnef s-ar fi ocupat și de vânzarea utilajelor de la Roman SA. Managerul general la Silnef Security, una dintre firmele care au același patronat ca Silnef, este Claudiu Drilea, fratele procurorului Marian Drilea, cel care l-a interceptat pe Traian Băsescu în dosarul Motorina, unde este cercetat Silviu Blejnar, fost șef la ANAF.

„Singura problemă pe care o poţi avea ca și reciclator cum suntem noi este că cumperi marfă de la nişte indivizi care nu-şi declară nimic. Asta este singura problema pe care o poţi avea”, a declarat Silviu Strejuţ, patronul Silnef.

Alte articole:   VIDEO Ce au găsit polițiștii azi la percheziţiile făcute la hoții de componente auto

Au fost ridicate mai multe documente, iar pentru stabilirea activității infracționale vor fi dispuse constatări financiare.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate