blog-logo

Spectacol caritabil de muzică folk și teatru la Centrul Cultural Reduta

Spectacol caritabil de muzică folk și teatru la Centrul Cultural Reduta

marius matacheFundația Rafael, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și Penitenciarul Codlea, vă invită vineri, 21 februarie 2014, începând cu ora 17:00, la spectacolul de lansare a albumului de muzică folk HOINAR prin Piața Matache al artistului Marius Matache. Este un spectacol caritabil realizat în beneficiul persoanelor cu dizabilități.

Alături de Marius Matache, în spectacol vor “hoinări” persoane cu dizabilități asistate de Fundația Rafael și deținuți de la Penitenciarul Codlea, care vor juca piesa de teatru “Din viață…”. De asemenea, veţi putea cumpăra mărţişoare, lumânări, picturi, bijuterii şi felicitări realizate de persoanele cu dizabilităţi şi de deţinuţi, la cele două standuri care vor fi amenajate.

Intrarea este liberă, dar fiecare participant poate oferi o sumă modică, la alegerea lui, sumă care va fi utilizată în asistarea persoanelor cu dizabilităţi.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu propune iluminarea arhitecturală a Bisericii Buna Vestire

Parteneri: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, TVS, ForeverFolk, Transilvania Expres, NewsBV, Romanticu.org, Codlea.Info

Cine este Marius Matache

Prezent de 10 ani pe scena folkului românesc, prin recitaluri în festivaluri de profil, spectacole invitate sau concerte de club, Marius Matache este un artist ce debutează discografic cu un album de autor abia în 2013. Se spune despre artiști că sunt niște tipi excentrici, fie că e vorba de haine, coafură, tatuaje, superstiții, pasiuni. Marius Matache poartă cel mai frecvent jeans, și-a tuns pletele acum mai bine de 10 ani pentru simplul fapt că părul se tot rărea, nu este superstițios, iar pasiunile sale sunt blogging-ul sau sportul. Singurele tatuaje sunt niște puncte pe piept și spate realizate din motive medicale, astfel ca cel mai excentric amănunt legat de artist este…doctoratul în chimie.

Alte articole:   ,,De Dragobete, iubește românește”, spectacol online prezentat de Centrul Cultural Reduta
Despre albumul HOINAR prin Piața Matache

Discul său HOINAR prin Piața Matache a fost prezentat, prin intermediul unor spectacole de lansare și prezențe în cadrul unor festivaluri, în 24 de orașe din țară. Titlul de HOINAR prin Piața Matache are mai multe argumente. În primul rând, pentru că în facultate profesorii îl știau drept “băiatul cu piața”. În plus, trebuie ca măcar la a 77-a spiță să fi fost cumva rudă cu celebrul măcelar, deci asocierea este absolut firească. Apoi, albumul este o hoinăreală stilistică și tematică, cele 13 piese de pe album incluzând elemente de folk clasic, dar și teme de blues, un banjo de country pur, un slap bass de funk, o baladă rock, iar temele sunt sociale, de dragoste sau satirice.

Alte articole:   Francul elvețian a pierdut 8 bani în două luni

Casa de discuri la care a apărut albumul este PATRIA Records, condusă de un alt folkist, Daniel Iancu, fiind primul material al producătorului. Albumul conține 13 piese, la realizarea orchestrațiilor colaborând Daniel Iancu (voci, block-flute), Mădălin Giambașu (chitară), Ovidiu Mihăilescu (chitară), Radu Tudoroiu (percuție), Ștefan Crăciun (chitară solo), Petre Ciobanu (pian, orchestrații auxiliare – bass, tobe, instrumente de suflat, percuții). Masterizarea albumului a fost realizată de Adrian Stavian. Textele sunt semnate de Marius Matache, Loredana Tudor-Tomescu, Lucian Avramescu, Ovidiu Mihăilescu, Liviu-Florian Jianu, Laurențiu Ghiță. Albumul poate fi achiziționat online pe Hanora. Este primul concert Marius Matache în Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate