blog-logo

Petiție pentru o finanțare mai bună a sistemului de învățământ

Petiție pentru o finanțare mai bună a sistemului de învățământ

Elev profesor tablaCâteva sute de profesori brașoveni au semnat şi o petiție adresată ministrului Remus Pricopie.

Problemele cu care se confruntă profesorii din Brașov, ca de altfel din întreaga țară, se accentuează tot mai mult. De multe ori cadrele didactice sunt nevoite să cumpere din banii lor materialele consumabile.

Salarizarea profesorilor dar și lipsa personalului sunt probleme ce trebuie rezolvate spune liderul de sindicat, Adrian Iliuţianu.

Și programul „Şcoala Altfel” se desfășoară anevoios pentru că nu toti părinții își permit să plătească pentru excursii sau vizite la muzee. De multe ori, cadrele didactice au plătit din banii lor, pentru ca și copiii din familiile defavorizate să poată participa la acest program, spune Florin Dobrescu, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Alte articole:   Locuitorii din Bran au la dispoziție o aplicaţie prin care pot interacţiona cu Primăria

Inspectorul școlar Silviana Cioceanu este de părere că banii pentru programul „Școala altfel“ ar trebui să provină din sponsorizări, însă până atunci, părinții vor plăti în continuare pentru activitățile extracuriculare.

Petiția inițiată de dascălii brașoveni, va fi înaintată ministrului Educației Naționale Remus Pricopie, imediat după încheierea listelor cu semnături.

Distribuie dacă îți place!
  1. De la revolutie pana in prezent, toate guvernarile au tratat cu dispret invatamantul preuniversitar in ceea ce priveste finantarea . Profesorii au fost umiliti cu salarii de mizerie si adusi in pragul saraciei . Deoarece nu beneficiaza decat de tabla, profesorii cheltuiesc multi bani din salariile de mizerie pentru materiale didactice corespunzatoare perioadei actuale . Birocratia in scoli este imensa si nu sunt trasi la raspundere cei care cer in mod inutil tot felul hartii in dezavantajul procesului instructiv educativ de baza . „Saptamana altfel” ar fi un proiect bun , daca ar fi insotit de finantare . Cu aceasta ocazie ministerul cere prof. sa faca un dosar imens cu hartii si ceea ce este grav sa raspunda in mod exagerat de securitatea copiilor pe strada (dar cand vin la scoala cine raspunde ?) Multi parinti sunt foarte saraci ,incat profesorul trebuie sa scoata bani din buzunar . Guvernarea actuala si-a batut joc de profesori aproape la fel ca Boc- Basescu . In loc sa condamne furtul din salarii facut de PDL si limitele cele mai scazute de salarizare fata de celelalte categorii sociale , umileste pe prof . cu (6-10) ani chiar si pe cei cu(10-15) experienta care au dat examene grele de definitivat, grad 2, doctorat, cu salarii de incadrare mai mici decat ale debutantilor (1-6)ani care nu au dat aceste examene . Ministrul Pricopie justifica aceat haos in salarizare prin aceea ca prof . primesc inapoi ceea ce a furat Basescu . Cum nu-i este rusine sa se foloseasca de o nedreptate facuta profesorilor de PDL .Este necesar sa se publice grila de salarizare in 2014. De ce Pricopie nu face declaratii pt. acest haos in salarizare , prin inversare de valori ? Este un precedent creat de guvernarea Ponta , asa cum si Basescu a facut-o prin furtul salariilor .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate