VIDEO Festival internațional de animație la Brașov

VIDEO Festival internațional de animație la Brașov

anim_estViceprimarul Adrian Atomei a anunțat, astăzi, că Brașovul va găzdui, la Sala Patria, în perioada 15-18 mai 2014, Festivalul internațional de animație Anim’est, organizat de Primăria Brașov și Este’N’Est, finanțat de Centrul Național de Cinematografie.

„Am început discuțiile pe această temă încă din luna decembrie 2013. Acest festival s-a desfășurat cu succes la Cluj, Sibiu și București și am stabilit cu organizatorii ca ediția din acest an să aibă loc la Brașov, încheind în acest sens un parteneriat. Evenimentul este gândit și pentru a atrage turiștii la Brașov. Este un festival internațional și vor fi prezentate filme foarte cunoscute”, a precizat Atomei. Ziua de sâmbătă, 17 mai, va fi dedicată copiilor.

Iată câteva dintre filmele care vor fi prezentate:

„Mary and Max“, film australian regizat de Adam Elliot

„Vals Im Bashir”, film documentar de animație, israelian, din 2008, regizat de Ari Folman.

„Aachi & Ssipak“  – film animat Sud Corean, realizat în 2006 de Jo Beom-jin.

„Crulic – Drumul spre Dincolo“ (2011) – film regizat de Anca Damian. Lungmetrajul de animatie Crulic – Drumul spre dincolo e povestea vietii lui Crulic, românul de 33 de ani, care a murit facând greva foamei într-o închisoare poloneza. Vocea naratorului îi apartine lui Vlad Ivanov, celebrul actor român, care spune povestea pe un ton ironic, din punctul de vedere al victimei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.