blog-logo

Cel mai „vechi“ cocktail din România, prezentat la Brașov

Cel mai „vechi“ cocktail din România, prezentat la Brașov

coktailEchipa Bistro de l’Arte va prezenta sâmbătă, în cadrul Târgului de nunţi, organizat la Brasov Business Park, cocktail-ul în componenţa căruia intră doar ingrediente cu o vechime mai mare de 30 de ani.

Paharul în care va fi servit este chiar mai vechi, datând din 1940.
În componenţa băuturii vor intra trei ingrediente de bază: Ron Guajiro Oro din 1970, Marie Brizard Charleton Follies din 1980, Armagnac Des Seigneurs din 1970.
Armagnac este cel mai vechi brandy produs în Franţa, consumat în trecut pentru calitatile sale terapeutice. Este un distilat din vin învechit în butoaie de stejar înainte de a fi îmbuteliat.
Ron Guajiro provine din distileriile San Bartolomé de Tejina aflate în Insule Canare, fiind produs de aceeasi familie din anul 1948.
Marie Brizard Charleton Follies este cel mai faimos producător liqueur din Franţa, fondat în 1755 în Bordeaux. Sticla aflata la Brasov este una dintre putinele rămase din anii ’80 iar conţinutul este aromat cu fructul pasiunii.

Băutura va fi servită într-un pahar gravat manual, provenit din America, fabricat în 1940, în perioada post-prohibiţie. Piesa este unică în Romania şi poate fi admirată sâmbătă, la Brasov.
Decorul cocktail-ului vor fi chiar cireşele care au fost conservate nu mai puţin de 34 de ani în Armagnac.
Si, pentru ca totul să fie special până la final, băutura va fi preparată numai cu
ustensile de provenienţă japoneză, renumite pentru calitatea, aspectul şi costul lor ridicat.

Cocktail-ul a fost conceput şi va fi preparat de Mihai Fetcu, unul din barmanii Bistro de l’Arte, campion national Bols Around the World 2012 şi finalist mondial la Swizzle Master 2012 si 2013.
Echipa de barmani din Bistro de l’Arte, este formată din Mihai Fetcu, Mircea Paradian, Dragoş Achim şi Bogdan Trebe, toţi cu experienţă în domeniul mixologiei si al prepararii cafelei.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   VIDEO Brașovean de 32 de ani mort în Munții Bucegi

Leave a Reply

Your email address will not be published.