blog-logo

publicitate

Ioan Neculaie, amenințat cu executări silite de Primăria Sfântu Gheorghe

Ioan Neculaie, amenințat cu executări silite de Primăria Sfântu Gheorghe

IOAN NECULAIE - DECLARATII - BRASOV Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe sunt decise să treacă la executarea silită a proprietarului hotelului „Bodoc” din Sfântu Gheorghe, dacă nu-şi va plăti datoriile către bugetul local până la sfârşitul lunii martie.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, că proprietarul hotelului are o datorie de aproape 160.000 de euro către bugetul local, iar dacă nu va achita măcar jumătate din această sumă până la sfâşitul lunii viitoare, atunci pe 1 aprilie va fi demarată procedura de executare silită.

Antal a menţionat, în context, că autorităţile locale au purtat negocieri cu proprietarul pentru cumpărarea hotelului aflat în centrul municipiului, vis-a-vis de Primărie, dar din diverse motive acestea nu s-au concretizat. Dealtfel, după privatizare, hotelul a fost lăsat în paragină.

Alte articole:   Pastilele de iodură de potasiu nu vor mai fi distribuite oamenilor decât în caz de incident nuclear. De ce s-a luat această decizie?

„Hotelul Bodoc este o rană în centrul oraşului (…) Noi am vrea să cumpărăm acest hotel, să facem apoi un proiect şi să îl reabilităm cu fonduri europene. Dar suntem dispuşi să dăm o anumită sumă de bani, nu negociem foarte mult (…) Nouă ne-ar conveni şi să vină un investitor serios să repună în circuit acest hotel”, a spus Antal Arpad.

Hotelul „Bodoc” din Sfântu Gheorghe se află în proprietatea omului de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement „Oltul” scoase la privatizare. Pentru acest hotel, precum şi pentru alte terenuri şi clădiri ale S.C „Oltul” aflate în localităţile Vâlcele, Malnaş Băi, Şugaş Băi, Turia şi Bixad, Neculaie a plătit peste 625.000 de euro.

Alte articole:   Reîmpăduriri în Munții Făgăraș. Peste 100 de oameni lucrează pentru 100 de hectare de pădure nouă   

Hotelul cu zece etaje a intrat în anul 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea cu 10 etaje a rămas în paragină. Intenţia proprietarului era să ridice hotelul la nivel de patru stele, să construiască o piscină şi mai multe săli de conferinţe.

În urmă cu câţiva ani, Niculae a vândut Consiliului local Sfântu Gheorghe activele turistice din staţiunea Şugaş Băi, mai exact un teren de circa 4.000 de metri pătraţi, o mofetă, un restaurant cu terasă şi un mic centru de tratament cu apă termală, pentru care a obţinut 310.000 de euro, prin urmare în urma acelei tranzacţii a recuperat jumătate din suma achitată pentru întreaga societate la momentul privatizării.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.