blog-logo

Se ridică preșul de peste gunoiul Tetkron și RAT. Pierderi de milioane de euro și în 2014

Se ridică preșul de peste gunoiul Tetkron și RAT. Pierderi de milioane de euro și în 2014

Razvan PopaViceprimarul Răzvan Popa a prezentat, astăzi, câteva cifre referitoare la situația financiară a celor mai mari găuri negre din punct de vedere economic din ultimii zece ani: RAT și Tetkron.

RAT a avut un buget în 2013 de 26 milioane de lei, iar execuția bugetară a fost de 31 milioane de lei. Propunere de buget pentru 2014 este de 31 de milioane de lei (în contextul măririi fondului de salarii ca urmare a creşterii salariului minim, dar și creșterea accizelor la carburant).

Sunt lucruri ascunse, care nu au fost spuse până acum: jumătate din autobuzele luate cu creditul BERD sunt pe butuci, iar acum sunt costuri mari să le repare, s-au cumpărat zece troleibuze second hand, dintre care două erau gata stricate…

Alte articole:   FOTO Expoziție de pisici de rasă, la Castelul Bran

„Sunt de acord că cele două regii «mănâncă» foarte mulți bani, dar problema este cum gestionezi lucrurile, pentru a nu face o pagubă și mai mare”, a declarat viceprimarul Răzvan Popa.

CITEȘTE ȘI: 

Tetkron are venituri prognozate pentru 2014 – 23,5 milioane de lei, dar din producția vândută doar 14,8 milioane de lei, iar restul subvenții. Pierderea programată pe anul în curs – 25 de milioane de lei. (cheltuieli totale de 48,5 milioane de leu).

Alte articole:   Avertizare RO-Alert în Predeal din cauza unui urs 

Răzvan Popa a recunoscut că „pierderile” ar fi determinate de creșterea prețului la gaz metan, pe de o parte, și pierderile pe rețele, dar și numărul mic de abonați. O „măreață realizare” prezentată pentru Tetkron este interconectarea punctelor termice din cartierul Astra, la sursa Bepco (noile motoare termice), de pe defuncta platformă CET, care a dus la scăderea prețului de producție al Gigacaloriei de la 360 de lei la circa 260 de lei. Numai că măreața performanță este departe de prețul de vânzare la populație – 171 de lei/Gcal, restul fiind suportat tot de la bugetul local…

 

Distribuie dacă îți place!
  1. din cate imi amintesc,d-ul Popa,acum 2 ani,cand era in opozitie,injura de numa tektronul ,rat ul si alte gauri negre -adica furaciuni ale Primariei Brasov,acuma, ce sa zic, a intors-o si e ca orice politician, cu 2 sau 3 fete, .Pacat, ca a fost ziarist bun,onest si capabil,dar acuma a intrat in troaca politicului si e ca si ceilalti politiceni brasoveni, ….!o apa si un pamant si isi vad numai de propriile interese,Oricum,il consider ,inca uman..,dar tb sa raspunda de indicatiile,ministrului barman Nita, un mare smecher si hot din Bv.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.