blog-logo

Ionel Goidescu vrea suspendarea aleșilor trimiși în judecată

Ionel Goidescu vrea suspendarea aleșilor trimiși în judecată

 

Ionel Goidescu

Ionel Goidescu

Secretarul Forței Civice Brașov, Ionuț Goidescu, fost primar al stațiunii Predeal, a readus în discuție scandalul de la Predeal, când mai mulți consilieri locali din fostul mandat au fost trimiși în judecată.

Legea 215, a administrației publice locale, prevede ca funcționarul public să fie suspendat din funcție dacă este trimis în judecată. În schimb, primarul sau consilierii locali nu sunt suspendați din funcție. „De aceea, noi propunem ca atunci când un ales local este trimis în judecată să fie suspendat de drept. Alesul local, rămânând în funcție, poate să își gestioneze și să rezolve problemele de la dosar. Influența pe care o poate avea la un moment dat, având în vedere legăturile cu Consiliul Județean, cu prefectul, și care poate duce la obstrucționarea actului de justiție”, spune Goidescu.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

O altă chestiune este încetarea de drept a mandatului consilierului local, în momentul în este exclus din partid, care trebuie constatată de către Consiliul Local. Dacă nu se face această procedură, se ajunge la instanță, procesul dureaza doi ani… De aceea trebuie modificată legea.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate