blog-logo

Spaniolii care au vrut să tragă țeapă Companiei Apa, trimiși în judecată

Spaniolii care au vrut să tragă țeapă Companiei Apa, trimiși în judecată

justitieProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Brasov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui cetățean spaniol. În dosar este implicată și o firmă din Spania.

Navarro Navarro Pedro Alfons, cetățean spaniol, este acuzat că a folosit și prezentat documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, precum și de „înșelăciune în forma participației improprii”.

De asemenea, Peyber Hispanica S.L., perosană juridică cu sediul în Spania, este acuzată de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și înșelăciune în forma participatiei improprii.

Alte articole:   Educatie Juridica Brasov - Suspendarea permisului: Instanțele nu pot aprecia proporționalitatea măsurii și nu o pot înlătura sau reduce

În rechizitoriul întocmit, procurorii au precizat că, în luna septembrie 2011, inculpatul Navarro Navarro Pedro Alfonso, în calitate de reprezentant al Asociației Peyber Hispanica S.L., participantă la licitația pentru atribuirea unui contract finanțat prin POS Mediu (Programul Operațional Sectorial Mediu), a depus în cadrul documentației de calificare un act fals pentru a dovedi, contrar adevărului, că are experiența necesară executării lucrărilor.

Prin aceasta i-a determinat cu intenție pe reprezentanții S.C. Compania APA Brașov S.A. să solicite autorității contractante rambursarea sumei de 8.132.011,17 lei (din care 6.912.209,50 lei fonduri europene și 1.219.801,60 lei din bugetul național).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate