blog-logo

DNA Brașov a trimis în judecată un ofițer de poliție care și-a înșelat socrul

DNA Brașov a trimis în judecată un ofițer de poliție care și-a înșelat socrul

justitieProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a ofițerului de poliție judiciară Alin Cosmin Gridan, cu gradul profesional de comisar-șef, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, două infracțiuni de spălare de bani și fals în declarații.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2007-2008, Alin Cosmin Gridan și-a înșelat fostul socru cu contravaloarea unei suprafețe de teren, după care, folosindu-se de ajutorul altor persoane, a reciclat banii obținuți prin comiterea infracțiunii de înșelăciune, în scopul de a da o aparență de proveniență legală și totodată, pentru a plasa în bunuri imobile aceste sume.

Concret, polițistul a fost împuternicit de socrul său să îndeplinească, în fața instituțiilor statului, toate formalitățile ce derivau din vânzarea unei suprafețe de teren de 14.300 m.p., pe care acesta din urmă o primise ca moștenire. În calitatea sa de mandatar, la data de 25 mai 2007, inculpatul a încasat toți banii rezultați în urma tranzacției (1.200.000 euro), după care i-a însușit și cheltuit în interes personal.

Alte articole:   Concert Regal dedicat Regelui Mihai, la Sala Patria

Pentru a-și asigura banii, în data de 16 ianuarie 2008, Alin Cosmin Gridan l-a dus pe socrul său la un birou notarial unde acesta din urmă a semnat un act numit ‘declarație’.

Din cuprinsul acestui document rezultă că, în deplină eroare, socrul inculpatului a declarat că a primit de la ginerele său contravaloarea terenului și că nu are niciun fel de pretenții patrimoniale față de acesta sau față de cumpărător. În realitate, socrul nu a primit niciun ban.

În cursul anului 2008, Gridan a contrafăcut un act intitulat contract de împrumut (cu o altă persoană), prin antedatare, respectiv 16 mai 2007, în scopul de a justifica proveniența banilor obținuți în condițiile mai sus menționate, disimulând astfel proveniența sumei respective. Ulterior, la data de 9 februarie 2011, a depus actul fals la dosarul cauzei.

Alte articole:   Trei cutremure în Vrancea, în noaptea de luni spre marți

„Pentru a da un aspect licit provenienței banilor obținuți din infracțiunea de înșelăciune, la data de 11 martie 2008, inculpatul Gridan Alin Cosmin a cumpărat, pe numele socrului său, un imobil, însă a păstrat pentru sine dreptul de uzufruct viager. În declarația sa de avere, din data de 14 ianuarie 2009, inculpatul Gridan Alin Cosmin a omis menționarea sumei de 1.700.000 lei, motivând că acești bani nu i-au aparținut și că urma să-i restituie socrului său. În vederea recuperării prejudiciului s-a aplicat sechestrul asigurator pentru 50% dintr-un imobil și pentru un autoturism aparținând inculpatului Gridan Alin Cosmin”, precizează oficialii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate