blog-logo

Sâmbătă are loc „Balul Ciobanilor” la Bran

Sâmbătă are loc „Balul Ciobanilor” la Bran

turma oiDistracție pe cinste la Bran, în weekend, când va avea loc tradiționalul „Bal al Ciobanilor”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, și este organizat de Asociația Crecătorilor de Animale din Bran.

„Este o întâlnire tradițională, de unde nu vor lipsi mâncărurile care ne-au făcut vestiți în toată țara și în toată lumea: brânzeturile, pastrama sau bulzul. Vor participa 240-250 de persoane, vom avea o formație de muzică populară, soliști locali. Bineînțeles, vom profita de această ocazie și vom acorda premii celor mai vrednici crescători de animale”, a declarat Miron Zecheru, președintele Asociației.

Pe de altă parte, ciobanii vor discuta cu această ocazie și cum să acționeze împreună, având în vedere faptul că s-au deschis exporturile către Turcia.

Alte articole:   Imaginea lui Coliban pe Facebook ne costă peste 21.000 de lei din bani publici într-o lună. Să curgă șampania...

„Crescătorii de animale au trecut de o iarnă grea și vor stabili ce vor face pentru anul acesta. Există o tendință de a se renunța la creșterea oilor pentru lapte și prepararea brânzeturilor tradiționale, pentru că este mai rentabil să crești berbecuți pentru export. De aceea este important să ne vedem pentru a nu se pierde această tradiție”, a precizat și consilierul județean PNL Adrian Maxim, co-organizator al evenimentului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate