Braşovul vrea să fie „oraşul reciclării”. Vezi aici cam cât au colectat selectiv braşovenii, anul trecut

Braşovul vrea să fie „oraşul reciclării”. Vezi aici cam cât au colectat selectiv braşovenii, anul trecut
foto: prinbrasov.com

foto: prinbrasov.com

Braşovenii au început să se reobişnuiască cu cuvântul „reciclare” şi să colecteze selectiv deşeurile menajere. În prezent, în Braşov sunt 553 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje, puse la dispoziţia braşovenilor printr-un parteneriat între Eco-Rom Ambalaje, Primăria Braşov şi societăţile de salubritate. Cantităţile de deşeuri reciclabile aruncate de braşoveni în aceste pubele speciale sub formă de clopot au crescut cu timpul, iar anul trecut, din oraş s-au strâns 508,9 tone de plastic şi alte 549,4 tone de hârtie.

Totodată, şi societatea care operează rampa ecologică a Braşovului a recuperat din hârtia şi plasticul aruncate de braşoveni de-a valma la containerele cu deşeuri menajere. Astfel, dintre gunoaie au fost recuperate 810 tone de plastic şi 485 tone de hârtie.

Dacă obţinem titlul, vom avea o zonă de agrement inedită

În total, Braşovul a reuşit să colecteze, anul trecut, 1.079,4 tone de hârtie şi 1.318,9 tone de plastic şi va candida din nou pentru titlul de „Oraşul reciclării”, mai ales că marele premiu este destul de tentant: o zonă eco wi-fi, respectiv un spaţiu inedit de relaxare, 100% eco şi cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro.

La prima ediţie a competiţiei, Braşovul a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Linia Întâi”, fiind printre primele municipalităţi înscrise în „bătălie”. Anul acesta, în cursă mai sunt înscrise şi alte 31 de municipalităţi în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată a deşeurilor. „Bătălia” reciclării are loc în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, iar primăriile înscrise se vor lupta pe mai multe „fronturi”: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune „muniţii” de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi, în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate.

Alte articole:   Anisie: Absolvenții de liceu pot da Bacalaureatul în prima sesiune chiar dacă au febră
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov