blog-logo

„Crai Nou” a ajuns la a patra ediție

„Crai Nou” a ajuns la a patra ediție
Felicia Filip

Felicia Filip, președinta juriului

Ajuns la cea de-a patra ediţie, Concursul naţional de interpretare vocală „Crai Nou“, organizat de Liceul de Muzică „Tudor Ciortea“ din Braşov, se va derula timp de trei zile (între 6 şi 8 februarie 2014) cu participarea a numeroşi elevi de la secţiile de canto din întreaga țară.

Deşi se află în vacanţă, cei mai talentaţi şi studioşi ucenici în domeniul artei interpretative a muzicii culte şi-au anunţat participarea, pentru a se supune unui examen profesional difícil. Este un excelent prilej de a constata pe viu la ce nivel au ajuns în comparaţie cu colegii lor din alte unităţi de învăţământ similare, după cum ne-au declarat unii participanţi în anii anteriori.

Ei vor evolua în faţa unui juriu prezidat de celebra soprană dr. Felicia Filip, de la Opera Naţională Bucureşti, director artistic al Operei Comice pentru Copii, soprana Nicoleta Chirilă şi mezzosoprana Asineta Răducan, de la Opera Braşov, precum şi profesoara Magda Suciu, din partea organizatorilor, cea care a iniţiat acest proiect.

Vor fi patru secţiuni, câte una corespunzătoare fiecărui an de liceu, ne-a detaliat în avanprmiera conferinţei de presă ce va avea loc mâine. Pentru fiecare clasă organizatorii au stabilit un repertoriu obligatoriu din lucrări celebre, astfel încât competiţia să cearnă valorile şi să-i desemneze pe cei mai buni, a precizat prof. Magdalena Suciu, de la Catedra de canto a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea“ din Braşov.

Alte articole:   Program de educație muzeală pentru elevi. Activitățile se vor desfășura în aer liber

Concursul se adreseaza tinerelor talente din domeniul interpretării vocale din România, conferind tinerilor liceeni ce studiază muzica vocală clasică posibilitatea exprimarii artistice la un nivel deosebit, apreciat de un juriu competent.

Evaluarea concurenţilor se va face după criterii precise şi clare: respectarea textului muzical, interpretarea artistică, tehnică şi, fireşte, impresia artistică pe care ne-o lasă concurenţii”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate