blog-logo

Punct de informare pentru cetăţenii străini la Brașov

Punct de informare pentru cetăţenii străini la Brașov

politia brasovInspectoratul General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Braşov, în colaborare cu Centrul de Informare şi Consiliere pentru Străini Braşov din cadrul Asociaţiei Române pentru Promovarea Calităţii şi Practicilor de Succes (ARPCPS), a deschis luni la sediul Serviciului pentru Imigrări Braşov un punct de informare pentru cetăţenii proveniţi din ţări terţe (non UE).

„Scopul acestui demers este de a veni în sprijinul cetăţenilor terţi şi de a le oferi acestora informaţii privind integrarea în societatea românească“, a declarat şeful Serviciului pentru Imigrări Braşov, comisarul-şef Gabriel Răşinar, El a adăugat că în judeţul Braşov 1.300 de astfel de cetăţeni străini au cerut informaţii în acest sens.

Alte articole:   CFR Călători anunță promoții și suplimentarea numărului de trenuri pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

„Când am început să gândim acest punct de informare ne-am dat seama că există foarte multe iniţiative, proiecte care au ca scop integrarea străinilor în România, dar toate informaţiile nu se găsesc la un loc. Sunt foarte multe ONG-uri şi organizaţii, instituţii care creează materiale necesare integrării străinilor în România, însă acestea se găsesc de cele mai multe ori la sediile acestor organizaţii, instituţii, ONG-uri. Noi am adunat din toată ţara aproape toate materialele relevante pentru integrarea străinilor în România şi aici, la Braşov, le pot găsi aproape pe toate. Majoritatea celor care au venit să ceară informaţii s-au stabilit sau vor să se stabilească la Braşov“, a declarat Astrid Hambergher, conducătoarea punctului de informare de la Braşov.

Alte articole:   Cîţu: Singura soluţie pentru a merge la concerte, la mare şi la restaurant este vaccinarea

Centrul de la Braşov face parte dintr-o reţea de 15 centre finanţate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie prin Fondul European de Integrare a Resortisanţilor Ţărilor Terţe, Programul anual 2011.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate