blog-logo

Municipiul Săcele va fi „în șantier“ în acest an

Municipiul Săcele va fi „în șantier“ în acest an
Radu Nistor

Radu Nistor

Fondurile alocate de către Consiliul Judeţean în 2014 către Săcele vor fi direcţionate de către conducerea Primăriei din Săcele pentru asfaltarea câtorva artere din oraş.
„O prioritate pentru noi în acest an este asfaltarea drumurilor din cartierul ANL din Baciu, astfel încât locatarii să aibă asigurate toate condiţiile. Vom prelua investiţia în acest an şi va trebui să ne ocupăm de infrastructură. De asemenea, vom intra şi în carierul Electroprecizia pentru reabilitarea şi asfaltarea drumurilor aflate în stare avansată de degradare. Suntem bucuroşi că am reuşit anul trecut să dăm în folosinţă ocolitoarea municipiului. Investiţia a fost foartre importantă pentru că în aşa fel, am reuşit dirijarea traficului greu din interiorul municipiului”, a declarat pentru ziarul „Astra“, editat de Consiliul Județean Brașov, primarul Radu Florea Nistor.

Alte articole:   Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 4 drumuri finanțabile prin Programul Anghel Saligny

Apă şi canal la Săcele

Pe de altă parte, a continuat primarul, în acest an continuăm lucrarea de introducere a canalizării şi a aducţiunii de apă în zonele Baciu, Turcheş, Cernatu şi Satu Lung. Investiţia este foarte costisitoare. „Din fonduri proprii şi din banii europeni contractaţi de Compania Apa am reuşit până acum derularea lucrărilor. Sperăm ca în cîţiva ani, canalizarea să fie introdusă în întreg municipiul. Tot în cadrul proiectului cu fonduri europene derulat de Compania Apa, vom înlocui până în 2020 întreaga reţea de apă din localitate. Există conducte de lemn, vechi de aproape 100 de ani, care trebuie înlocuite“, a explicat primarul Radu Nistor Florea. Vom continua şi investiţiile în turism. După refacerea şi reintroducerea în circuitul turistic a canionului 7 scări, vom amenaja acolo şi o tiroliană modernă de mari dimensiuni, a mai declarat primarul municipiului Săcele.

Alte articole:   Circulația rutieră pe Transfăgărășan rămâne deschisă
Canionul 7 Scări a reintrat în circuitul turistic

Lucrările de reabilitare începute în luna iulie au fost finalizate anul trecut, astfel că braşovenii pasionaţi de munte pot face o drumeţie în acea zonă pentru a se bucura de natură. Reparaţia capitală a presupus înlocuirea totală a scărilor şi pasarelelor de trecere, ceea ce asigură vizitarea obiectivului turistic în cele mai sigure condiţii. Reamenajarea Canionului 7 Scări s-a finalizat într-un timp record, cu o investiţie de aproximativ 330.000 de lei din partea Consiliului Local Săcele.

Din 2012 obiectivul turistic a devenit impracticabil din cauza deteriorării ansamblului de scări metalice care puneau în dificultate accesul turiştilor în zonă. Pentru lucrările inaugurate acum s-a folosit oţel zincat garantat pentru 40 de ani, în condiţii de umiditate mare.
„Am găsit această soluţie ca împreună cu Regia Pădurilor Săcele, care are în administrare întreg fondul silvic al Săcelelui, să ne apucăm de această lucrare”, a declarat Radu Florea Nistor, primar Săcele.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.