blog-logo

Cum țese Zeus politica: demisia lui Udrea și condamnarea lui Fenechiu

Cum țese Zeus politica: demisia lui Udrea și condamnarea lui Fenechiu

elena-udrea1Urgia iernii din aceste zile se pare că a dat peste cap și nebunia din politică.

După ce Justiția independentă a semnat certificatul de naștere la PMP, PoMPa politică a lui Băsescu, pretins populară, dar care nu apare pe nicăieri în sondajele de opinie, încep să apară și primele semne din Olimpul lui Zeus se la Cotroceni. Apostolii-consilieri ai lui Băsescu au fost trimiși în lume să poarte cuvântul și povețele mântuitorului.

Chiar și blonda prezidențială a ieșit azi la rampă. Udrea l-a sunat pe Blaga să-i spună că nu vine pe 1 februarie la Brașov, că nu vrea să-i dea socoteală „Buldogului“ de ce înjură vârtos partidul și că îl pupă dulce pe trandafir. Sau ce a mai rămas din el, după atâtea „succesuri” la ultimele alegeri. Iar demisia Elenei Udrea din PDL către PMP nu e singulară. A fost precedată și vor urma și alte plecări de la PDL către PMP, în această perioadă politică de „intermercato”.

Alte articole:   Controlorii de trafic din Arad care vor dirija aeronavele pe Aeroportul din Ghimbav au început simulările

Al doilea semnal al zilei vine tot de la Justiția independentă. Relu Fenechiu, unul dintre apropiații lui Crin Antonescu și unul dintre greii PNL, a fost încălțat cu cinci ani cu executare în dosarul „Transformatorul”. Semnalul dat liberalilor pare a fi la fel de limpede: unificare dreptei se face, într-un fel sau altul, dar traseul nu trece nicicum pe la PDL… Așa că, la PNL, lucrurile se vor mișca după cum (bine)cuvântă simbolul regal Crin coroborat cu dictatura Antonescu.

Pe la Brașov, cei care nu mai erau pe listele Zeusului local au plecat și ei din partid, mai devreme. Ca să pună bazele PMP care există, dar lipsește cu desăvârșire. Mai sunt câteva facțiuni politice: PNȚCD – ce a mai rămas din el, si Forța Civică – reprezentată de nemulțumiții plecați din PDL de ce se întâmplă pe acolo, cu mult înainte de alegerile din 2012. Într-un fel sau altul, este posibil să le vedem unificate pentru că e ordin de Sus.

Alte articole:   Acoperământul Maicii Domnului - Ce nu e bine să faci astăzi sub nicio formă

Evident, toată lumea va aștepta în plan local mișcarea lui George Scripcaru. Deși are rolul cetățeanului turmentat al lui Caragiale, răspunsul la întrebarea pe care și-o pune el – Eu cu cine votez? – poate schimba fundamental ce se întâmplă cu actuala cooperativă politică din Brașov.

Totul este ca joaca politicienilor de-a alianțele să nu ne mai strice nouă, votanți – ăia puțini care mai merg la vot – și nevotanți, interesele: aeroport, spital, drumuri etc.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Această mișcare nu este una suprinzătoare, în contextul în care se știe faptul că Scripcaru este unul dintre apropiații Elenei Udrea…. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.