blog-logo

JO 2014: Iulian Pâtea: „Nu m-am gândit niciodată că o să pot participa la o Olimpiadă”

JO 2014: Iulian Pâtea: „Nu m-am gândit niciodată că o să pot participa la o Olimpiadă”

Iulian Pitea1Săritorul cu schiurile Iulian Pâtea din Râşnov, care va participa la JO de la Soci (7-23 februarie 2014), a declarat ast[zi, într-o conferinţă de presă, că nu s-a gândit niciodată de când a început practicarea acestui sport că va lua parte la o Olimpiadă de iarnă.
„Vă daţi seama că sunt emoţionat. Muncesc de la vârsta de 10 ani, deci de şase ani, şi acum am posibilitatea să particip la o asemenea competiţie. Nu m-am gândit niciodată când am început acest sport că o să pot participa la Olimpiada de iarnă, poate şi din cauză că eram foarte mic şi nu ştiam de Olimpiadă. Vă daţi seama, este o rampă de lansare pentru mine şi sunt entuziasmat că o să cunosc foarte multă lume, o să-mi fac multe cunoştinţe şi asta înseamnă foarte mult pentru mine”, a spus Iulian Pâtea.
Întrebat dacă şi-a fixat un obiectiv pentru Olimpiada de la Soci, Pâtea a precizat că obiectivul a fost să ajungă la Olimpiadă „şi din această cauză sunt şi foarte relaxat, nu am presiune, şi dacă-mi efectuez cea mai bună săritură a mea sigur o să ajung în prima rundă”.
„Nu am nici o presiune şi asta nu înseamnă pentru mine decât o lume nouă, care o să mă ajute pe viitor. În pare foarte rău că colegul meu Torok Eduard nu a prins Olimpiada şi de aceea nu aş vrea să-i dezamăgesc nici pe ei şi nici pe voi. La Olimpiada din 2018 sigur nu o să mai fiu atât de relaxat pentru că atunci voi avea un obiectiv mult mai mare”, a mai arătat Iulian Pâtea care în luna septembrie va împlini vârsta de 17 ani.
Antrenorul lotului naţional al României de sărituri cu schiurile, Florin Spulber, a declarat la aceeaşi conferinţă de presă că participarea lui Iulian Pâtea la Olimpiada de la Soci este o confirmare a investiţiilor făcute în ultimii ani pentru acest sport, a programului de pregătire şi a programului competiţional foarte bun.
„Am o speranţă şi o motivaţie în plus de a lucra în continuare în cadrul acestui proiect. Aşa cum a demonstrat-o prin această calificare, Iulian Pâtea este capabil din punct de vedere fizic şi tehnic să realizeze sărituri foarte bune. Are şanse să se califice în concurs, dar nu facem un caz din asta, este un obiectiv, nu este o presiune. Noi ne dorim să arătăm acum că această calificare a noastră la Olimpiada de iarnă nu este întâmplătoare, că nivelul nostru tehnic este unul bun. Pentru Olimpiada următoare vrem să participăm cu echipa, iar acolo mergem cu obiectiv, să fie clar, de a intra cu echipa în primele 10 naţiuni şi de a îndeplini, practic, obiectivul nostru major”, a subliniat Florin Spulber.
Antrenorul Clubului Sportiv Şcolar Dinamo Braşov, Gerea Gheorghe, cel care l-a descoperit pe Iulian Pâtea şi l-a antrenat de la vârsta de şase ani, a declarat că pentru el este o onoare, o mândrie şi că şi-a văzut visul cu ochii.
„Vă daţi seama că este o mândrie pentru mine. Mi-am văzut visul cu ochii. Din anul 1967 nu am lipsit nici o iarnă din acest sport şi sper ca următorii sportivi pe care îi voi descoperi să ajungă pe urmele lui Iulian Pâtea. Când a început, la vârsta de şase ani, timp de trei ani de zile nu a lipsit de la niciun antrenament, indiferent cât de târzie era ora la carre intram în sala de antrenament. Are toate ingredientele unui mare campion şi sper ca în următorii ani să ajungă în elita mondială a acestui sport”, a spus antrenorul Gerea Gheorghe.
La rândul său, primarul oraşului Râşnov ,Adrian Veştea, a ţinut să spună că participarea lui Iulian Pâtea la Olimpiada de iarnă de la Soci este una dintre cele mai mari realizări pe care le are de când este primar al Râşnovului.
„Mă bucur foarte mult că investiţia făcută pe Valea Cărbunării în Complexul Olimpic sportiv de sărituri cu schiurile, de noi ca şi comunitate, împreună cu Federaţia Română de Schi, Guvernul României şi sponsori, pentru care le mulţumesc, începe să-şi arate şi roadele. Pentru Râşnov este o mare mândrie şi cred că Iulian este un bun mesager pentru localitatea noastră şi cu siguranţă va face treabă bună acolo,chiar dacă presiunea va fi foarte mare”, a concluzionat primarul Adrian Veştea.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Asociația Carpaterra lansează Geoparcul Carpaterra, primul din județul Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate