blog-logo

Selecţia pentru Eurovision aduce şi o aniversare „Cerbul de Aur”, pe 1 martie, la Braşov

Selecţia pentru Eurovision aduce şi o aniversare „Cerbul de Aur”, pe 1 martie, la Braşov

CERB - CISTIGATORI1 martie va fi o zi specială pentru Braşov şi pentru braşoveni. Odată cu organizarea selecţiei naţionale pentru Eurovision, pe 1 martie la Teatrul Dramatic, TVR intenţionează să organizeze şi o aniversare a primei ediţii a Cerbului de Aur, care a avut loc în această locaţie, acum 46 de ani.

Reprezentanţii Primăriei au avut, de curând, o nouă întâlnire cu reprezentanţii TVR pentru a pune la punct întregul eveniment.

„Cei de la TVR au făcut o analiză şi au dorit ca locaţia pentru organizarea acestei selecţii pentru Eurovision să fie Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu. Ei se vor ocupa de tot ceea ce înseamnă partea de organizare, iar noi de infrastructură. Conducerea TVR vrea să organizeze şi o aniversare a primei ediţii a acestui festival simbol pentru Braşov, iar, pentru viitor, să gândească un nou concept pentru acest eveniment”, a precizat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidenţiat pentru medicină de familie

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2014, la Copenhaga, Danamarca, în 6, 8 şi 10 mai, iar în cadrul spectacolului de la Braşov, ar urma să fie selectată melodia cu care România va participa la Eurovision.

Se termină lucrările la teatru până atunci?

Astfel, până în data de 1 martie întregul teatru trebuie predat la cheie, ţinând cont că lucrările de renovare sunt încă în toi. Singura grijă pe care nu o mai au pe cap edilii este montarea scaunelor, TVR fiind dispusă să monteze fotolii provizorii.

Până acum, lucrările de reamenajare a sălii mari a teatrului au fost realizate în proporţie de 80%, lucrându-se mai mult la partea de acustică a sălii. Până în martie, va trebui montat şi un sistem anti-incendiu ce presupune o serie de lucrări speciale, de la montarea instalaţiilor şi a unor pompe de apă, până la achiziţionarea unei cortine rezistente la foc. În această etapă de lucrări s-a refăcut şi acustica sălii prin montarea de panouri fonoabsorbante sau fonoreflectorizante.

Alte articole:   Dezbatere: pădure parc sau arie protejată?
În amintirea primului „Cerb” de la teatru

Anul acesta se împlinesc 46 de ani de la prima ediţie a acestui festivalului „Cerbul de Aur”. Festivalul s-a desfăşurat, în 1968, între 5 şi 10 martie, în incinta Teatrului Dramatic. Televiziunea Română s-a ocupat de organizare, ea fiind cea care a făcut selecţia concurenţilor şi a vedetelor. Concursul propriu-zis a avut loc între 6 şi 9 martie. Pe data de 7 martie, TVR a scos revista oficială a primei ediţii a festivalului, în cinci limbi. Aceasta conţinea interviuri cu vedetele participante, precum şi biografia concurenţilor. Aprecierile internaţionale au fost extraordinare, privind atât desfăşurarea, cât şi aranjamentul scenic. În 2009, a fost organizată ultima ediţie a festivalului, TVR neamaiavând buget să continue evenimentul anii următori.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.