blog-logo

Consiliul Local a votat bugetul Brașovului pe 2014. Ce zice Scripcaru

Consiliul Local a votat bugetul Brașovului pe 2014. Ce zice Scripcaru

consiliul local2

Bugetul municipiului Braşov a fost votat luni, în unanimitate, de consilierii locali, în cadrul şedinţei ordinare a Co

Primarul George Scripcaru a precizat că este „un buget echilibrat care asigură, cel puţin statistic, funcţionarea oraşului“, cu serviciile necesare, asigură plata subvenţiilor la anumite instituţii din subordinea Consiliului Local, a ratelor şi a dobânzilor bancare pentru împrumuturile luate de municipalitate de la BERD şi BCR, asigură cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă, dar şi funcţionarea instituţiilor culturale, educaţionale, sociale.nsiliului Local.

Bugetul total al municipiului Braşov este de 740 de milioane de lei. Pentru subvenţii la Regia Autonomă de Transport s-a prevăzut suma de 18 milioane de lei, iar pentru instituţiile de cultură – Teatrul Dramatic, Opera, Teatrul de Păpuşi şi Filarmonica Braşov – alocaţii bugetare în cuantum total de 13,2 milioane de lei.
Alte 22,8 milioane de lei din buget vor fi plătite ca rate şi dobânzi la contractele de împrumut bancar. „Proiectele începute vor fi continuate, dar vom începe în acest an şi alte proiecte. Vom continua lucrările la parcarea de la Spitalul Militar şi vor începe lucrările la parcarea din Poiana Braşov. De asemenea, continuă lucrările la Centrul de Agrement din Poiana Braşov şi vom începe lucrările la Centrul expoziţional şi la pasajul pe sub calea ferată din zona Micşunica. Vom face reparaţii capitale la unele şcoli şi la pasajul Fartec partea veche, circulaţia urmând să se desfăşoare pe partea nouă inaugurată anul trecut. Toate acestea, şi posibil să mai începem şi alte proiecte care au asigurată finanţarea’“ a spus primarul după şedinţa Consiliului Local.

Alte articole:   Răspunsul unui sistem de Inteligență Artificială la întrebarea dacă, geo-strategic, se justifică un Aeroport la Brașov

Venituri mai mici, cheltuieli mai mari

Veniturile proprii ale municipiului Braşov au rămas însă la acelaşi cuantum ca şi anul trecut, respectiv de 365,126 de milioane de lei, însă veniturile proprii estimate a fi încasate din taxe şi impozite în acest an sunt mai mici cu aproximativ 2 milioane de lei faţă de anul trecut, respectiv de 171 de milioane de lei, restul sumelor care vor intra în bugetul Primăriei din cote defalcate şi de la Direcţia Finanţelor Publice având destinaţii precise, cum ar fi plata salariilor personalului din învăţământ sau plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap.

Din cheltuielile pe acest an, pe partea de funcţionare, veniturile şi cheltuielile sunt estimate la aproximativ 430 de milioane de lei, iar la secţiunea de dezvoltare, veniturile sunt în cuantum de 245 de milioane de lei, iar cheltuielile de aproape 286 de milioane de lei. Anul trecut, însă fondurile alocate dezvoltării au fost mai puţine, respectiv de 183,733 milioane de lei, la partea de venituri, iar cheltuielile au fost în sumă de 197 de milioane de lei, iar pe partea de funcţionare s-au apropiat de 400 de milioane de lei.

Alte articole:   Ninsorile și viscolul paralizează traficul în România: 9 drumuri naționale ÎNCHISE

Ce excedent a avut Braşovul în 2013

Excedentul total al bugetului municipiului pe anul 2013 a fost de peste 42,739 de milioane de lei, iar acesta a fost repartizat în mare parte, respectiv 40,96 de milioane de lei, pentru finanţarea cheltuielilor de dezvoltare, dar şi pentru acoperirea golurilor de casă între decalajele dintre venituri şi cheltuieli, 1,77 de milioane de lei. Practic, municipalitatea a rămas cu unele sume în buget, pentru că unele investiţii sau achiziţii planificate în 2013 nu s-au mai efectuat, dar şi fiindcă nu s-au realizat toate plăţile în 2013, ţinând cont că nu se făcuse recepţia unor lucrări.
Consiliul Local va avea în 2014 şi un fond de rezervă care va putea fi folosit în situaţii de urgenţă sau pentru înlăturarea efectelor produse de calamităţi în cuantum de 2,683 de milioane de lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.