blog-logo

Campanie newsbv.ro: Sunteți de acord să mai îngropăm bani publici în termoficarea centralizată a Brașovului?

Campanie newsbv.ro: Sunteți de acord să mai îngropăm bani publici în termoficarea centralizată a Brașovului?

Lucrari Tetkron subtraversare Saturn (1)

Portalul de știri newsbv.ro demarează o campanie pentru a stopa „hemoragia” de bani publici de la bugetul local către Tetkron SRL, iar de aici la „băieții deștepți” din energie.

Este inadmisibil ca peste 3,6 milioane de euro să fie aruncați pur și simplu pe Apa Sâmbetei (amănunte AICI), doar ca să acopere pierderile societății, în timp ce managerii firmei patronate de Consiliul Local Brașov să încaseze bani grei pe motiv că și-au îndeplinit criteriile de performanță.

mircea boriceanu„Cred ca trebuie facuta o analiza mai amanuntita si trebuie un audit pentru 2013, sa vedem ce s-au facut banii, iar daca banii dati pentru majorarile de capital s-au dus acolo pentru ceea ce s-a propus – acoperirea datoriilor la Bepco, dar și contractarea unui credit BERD pentru modernizarea rețelei. Trebuie să vedem de unde provin aceste pierderi”, a declarat pentru newsbv.ro consilierul local PC Mircea Boriceanu.

Alte articole:   Cum să creezi o reclamă TV de succes

marius neculoiuI-am pus întrebarea: „Sunteți de acord ca peste 3,6 milioane de euro din bugetul local să acopere pierderile de la Tetkron, în contextul în care firma este falimentară?” și senatorului PNL Marius Neculoiu, care reprezinta în Senat interesele a jumătate din populația municipiului Brașov (cartierele Bartolomeu, Stupini, Tractorul, Astra, Triaj și Carfil).  Nu știu ce sa va spun, dar in orice caz problema incalizirii in municipiul Brașov, nu este normal sa se intample asa, dar nu cunosc foarte bine subiectul ca sa exprim eu. O sa-l aprofundez. Ar fi foarte bine sa il intrebati pe dl. viceprimar Adrian Artomei de aceasta chestiune. Nu cunosc speța. Din ce mi-ati spus Dvs., nu este firesc sa se aloce bani pentru o firma care deserveste undeva la 12% din populatie”, a declarat parlamentarul liberal la solicitarea newsbv.ro.

Alte articole:   Vânătorii de munte din Brașov, la exerciţiul NATO ”GORDIAN KNOT 2022” din Grecia

Adrian AtomeiÎn acest context, viceprimarul Adiran Atomei a precizat că, în 2014, Tetkron va primi o subvenție pentru diferența de preț și tarif la energie termică de 10 milioane de lei noi (100 de miliarde de lei vechi). În ceea ce privește suma pentru acoperirea pierderilor înregistrate în 2012 și primul semestru din 2013, edilul a precizat va exista o discuție pe această temă în AGA la Tetkron, iar aprobarea bugetului Tetkron pe anul în curs se va decide într-o ședință de Consiliul Local până la sfârșitul lunii în curs.

„Sunt servicii ce trebuie susținute pentru că nu sunt profitabile, dar trebuie să vedem dacă putem aduce mai multe venituri și să scădem cheltuielile. Conducerea societății va trebui să prezinte un plan de management, fiindcă avem mai multe întrebări pentru aceasta”, a precizat Atomei

Distribuie dacă îți place!
  1. Ori ne racordam tot orasul la sistemul centralizat de incalzire, ori il desfintam de tot… brasoveanul nostru Nita de la ministeriul energiei doarme?… zicea ca avem un surplus de energie electrica, pai atunci sa subventioneze achizitionarea unei centrale termice electrice (nu pe gaz, ala va fii din ce in ce mai putin in viitor, mai ales daca nu exploatam noi resurse) pt fiecare locuinta si sa-si cumpere fiecare centrala proprie…

    Reply
  2. […] s-a apucat de făcut campanie pe newsbv.ro împotriva cheltuirii banului public pentru Tetkron, un demers logic și de bun simț. Numai ideea […]

    Reply
  3. Banii nu se îngroapă ! Ajung doar unde trebuie !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.