blog-logo

Au înnebunit! Tetkron cere Consiliului Local să acopere din bani publici pierderi de peste 3,6 milioane de euro!

Au înnebunit! Tetkron cere Consiliului Local să acopere din bani publici pierderi de peste 3,6 milioane de euro!

consiliul local2Ce se întâmplă la Brașov cu banul public deja este grețos. Penal ar fi dacă instituțiile statului și-ar face treaba…

După ce numai anul trecut s-au băgat câteva zeci de milioane de euro pentru o așa-siză majorare de capital, de fapt banii s-au dus direct la Bepco SRL, ca să acopere datoriile Tetkron, la început de an consilierii locali au primit o solicitare care denotă un tupeu și o nesimțire incredibile.

Toate vrăjelile cu marile „succesuri“ cu rebranșările în sistem centralizat, campaniile publicitare cu ce bună și ieftină este apa caldă la Tetkron, sunt minciuni sfruntate. 

La data de 31.12.2012 SC TETKRON SRL a înregistrat o pierdere de 7.268.558 lei, astfel:

 • -din activitatea de expluatare (:)) – așa scrie în referatul Primăriei)     -7.211.637 lei
 • – din activitatea financiară                – 56.921 lei
Alte articole:   Siegfried Mureșean: UE va impune restricții dacă nu va fi reciprocitate din partea SUA pentru acordarea de vize pentru toți cetățenii europeni

La data de 30.06.2013 SC TETKRON SRL a înregistrat o pierdere de 9.036.621 lei, astfel:

 • -din activitatea de expluatare       – 8.160.925 lei
 • – din activitatea financiară               – 875.696 lei

Prin adresa nr. 4798/17.01.2014,  Tetkron SRL solicită acoperirea pierderii totale în sumă de 16.305.179 lei, generate de „starea tehnică a reţelelor de transport şi distribuţie şi a debranşărilor numeroase“, chestiune ce ar trebui aprobată în șeința din 27 ianuarie. 

Trebuie remarcat că în perioada următoare este de așteptat un nou referat pentru acoperirea pierderilor pentru cel de al doilea semestru din 2013!

Municipalitatea închide zilele acestea un CET care era mort demult și aruncă acum cu milioanele de euro la Tetkron, firmă care era falimentară înainte să funcționeze. Este vădit interesul adminstrației locale de a menține în viață această societate care nu face altceva decât să dea bani unei firme private  (Bepco) care produce și vinde pe piață energie electrică și energie termică, pe profit.

Alte articole:   Marius Budăi anunţă că pensiile ar putea fi majorate încă o dată în 2023

Profit rezultat din banii pe care îi livrează de fiecare dată cu nepăsare Consiliul Local, că vorba ceea, nu dau de la mama lor.

Nici la această oră aleșii locali nu dau un răspuns tranșant: de ce nu fac referendum local pe tema menținerii sau nu  sistemului centralizat de încălzire. În Sfântu Gheorghe, unde sunt temperaturi mai scăzute ca la Brașov, s-a renunțat demult la acest sistem. Și nu a murit nimeni. La Brașov, este aproape evident că Tetkron ascunde altfel de interese… Pentru că mai bine de trei sferturi dintre brașoveni au renunțat sau nu au fost niciodată racordați la sistemul centralizat de încălzire. În schimb, primarul George Scripcaru vine și vinde „gogoși“ că nu sunt bani de investiții?! Păi dacă sunt cheltuiți în halul ăsta…

Alte articole:   Comisia Europeană sprijină înfiinţarea unui hub bulgaro-român pentru combaterea dezinformării

 

Distribuie dacă îți place!
 1. Fara suparare acum… autoritatile ar trebui sa faca un anunt de genul „In 2 ani sistemul centralizat de incalzire din Brasov se desfiinteaza”. In 2 ani de zile cred ca are timp toata lumea sa isi monteze o centrala pe gaz / lemne / peleti / curent electric sau ce considera fiecare ca este mai bine.

  Reply
 2. Cine a solicitat chestia asta merită plângere penală. Și cine aprobă chestia asta merită condamnare penală. Și pumni în cap, bonus.

  Reply
 3. […] ca peste 3,6 milioane de euro să fie aruncați pur și simplu pe Apa Sâmbetei (amănunte AICI), doar ca să acopere pierderile societății, în timp ce managerii firmei patronate de Consiliul […]

  Reply
 4. […]  Au înnebunit! Tetkron cere Consiliului Local să acopere din bani publici pierderi de peste 3,6 mil… […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.