blog-logo

Era de așteptat: Ancheta cu fondul clasei de la grădiniță a „albit“ fondul clasei

Era de așteptat: Ancheta cu fondul clasei de la grădiniță a „albit“ fondul clasei
Foto: arhiva

Foto: arhiva

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în urma verificărilor făcute la Grădiniţa nr. 34 cu program prelungit s-a concluzionat că părinţii cu copii înscrişi în această unitate nu au fost obligaţi de personalul grădiniţei să dea contribuţii băneşti pentru un fond de cheltuieli, colectarea şi folosirea acestora fiind responsabilitatea asociaţiei de părinţi.
Verificările au fost demarate după difuzarea în urmă cu două săptămâni pe un post de televiziune local a unei informaţii privind nereguli la grădiniţa respectivă din municipiul Braşov referitoare la colectarea unor sume de bani.
Purtătorul de cuvânt al IŞJ, prof. Mariana Gavrilă, a declarat miercuri că în cursul verificărilor făcute la grădiniţă de o comisie stabilită de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean s-au purtat discuţii cu părinţii copiilor şi s-a ajuns la concluzia că aceştia nu au fost obligaţi să plătească nicio contribuţie, iar decizia de colectare a fondurilor şi de gestionare a acestora le aparţine în totalitate.
De asemenea, direcţiunea şi Consiliul de Administraţie al grădiniţei nu au fost implicate în gestionarea fondurilor şi nici în activitatea Asociaţiei părinţilor care funcţionează în cadrul grădiniţei, în urma unei hotărâri judecătoreşti din anul 2010.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean a ţinut să precizeze că, în urma verificărilor, a reieşit că fondurile colectate de Asociaţia părinţilor se cheltuiesc din proprie iniţiativă sau în urma consultării Consiliului de Administraţie.
„Comitetul de părinţi al fiecărei grupe de copii a propus o sumă minimă prin care părinţii copiilor să contribuie la întreţinerea şi modernizarea sălii de clasă. Această sumă diferă de la o grupă la alta, nu este obligatorie, iar neachitarea acesteia nu limitează exercitarera de către copii a drepturilor prevăzute în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar. Există grupe care nu colectează niciun fel de sume, de exemplu grupa mică, părinţii implicându-se în dotarea clasei cu materiale necesare desfăşurării activităţilor proiectate. Chiar şi cadrele didactice participă efectiv cu materiale sau mijloace didactice din resurse personale, de exemplu televizoare, boxe. Listele afişate la avizierul grădiniţei şi pe uşile sălilor de clasă reprezentau sumele restante la alocaţia de hrană, care este obligatorie, precum şi sumele restante pentru opţionalele asumate de părinţi, prin semnătură, la începutul anului şcolar”, a mai arătat purtătorul de cuvânt.
Sursa citată a adăugat că părinţii sunt extrem de mulţumiţi de activitatea conducerii unităţii de învăţământ, a cadrelor didactice şi a întregului personal administrativ, dovadă numărul mare de copii veniţi la această unitate din toate zonele Braşovului şi din împrejurimi.
Conform declaraţiilor părinţilor, urmare a reportajului apărut la un post de televiziune locală, imaginea grădiniţei cu program prelungit nr.34 din Braşov a avut de suferit, a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   MAE: O româncă a fost ucisă de un rechin în Marea Roșie din Egipt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov