Scripcaru vrea Gara CFR Brașov de la Ministerul Transporturilor ca să-i schimbe fața

Scripcaru vrea Gara CFR Brașov de la Ministerul Transporturilor ca să-i schimbe fața

gara brasovPrimarul George Scripcaru a declarat astăzi că, de câţiva ani, face demersuri la Ministerul Transporturilor pentru preluarea în administrare a Gării din Braşov, „pentru a-i schimba faţa”.
„Am făcut demersuri la toţi miniştrii de până acum, care se arată încântaţi de acest parteneriat pentru a prelua în administrare, repet, în administrare şi nu în proprietate, gara, pentru a-i schimba faţa. Este o poartă de intrare în Braşov care nu ne face cinste nouă, ca şi braşoveni. Din păcate, după atâţia ani de zile, răspunsul a fost că nu se poate, iar când solicitarea a fost pusă pe ordinea de zi a unei şedinţe a Consiliului de Administraţie al CFR, a fost pasată pentru o altă şedinţă şi uite aşa s-a pierdut şirul discuţiilor la minister. Am luat legătura şi cu doamna ministru Ramona Mănescu şi am reluat această discuţie, s-a arătat încântată, dar să vedem cum se va finaliza”, a explicat edilul.
Scripcaru a adăugat că, până acum, a exprimat o intenţie, o solicitare, iar reprezentanţii Companiei de Căi Ferate ar trebui să aibă un punct de vedere, să se organizeze o întâlnire pentru a se discuta modalităţile unui parteneriat care să stabilească condiţiile de administrare a imobilului.
„Municipalitatea ar dori ca acest imobil să fie igienizat în primul rând, să fie zugrăvit, să fie menţinută curăţenia, toate pentru siguranţa călătorilor. Suntem un oraş turistic, vizitat de foarte mulţi străini, care, o parte dintre ei, ajung şi prin gară. Nu dorim să administrăm peroanele sau alte clădiri care aparţin gării”, a spus primarul, care aşteaptă un punct de vedere din partea Ministerului Transporturilor.

Alte articole:   Prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”. Tătaru susține că e posibilă carantinarea unor localități
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.