blog-logo

Scandal politic la Săcele pe tema bugetului local

Scandal politic la Săcele pe tema bugetului local

Primaria Sacele

Politicienii săceleni se acuză reciproc de faptul că nu au adus mai mulți bani la bugetul municipiului.

Săcele a primit, pentru 2014, 5,437 milioane de lei din impozitul pe venit ppentru echilibrarea bugetelor locale, și 1,448 milioane de lei din cota defalcata de TVA. De asemenea, Consiliul Județean Brașov a alocat 400.000 de lei pentru Săcele (inițial fiind suma de 500.000 de lei, dar la propunerea liderului UDMR, Kovacs Attila, 100.000 de lei au fost redirecționați către Apața).

Viceprimarul Géczi Gellért a comentat această situație pe Facebook, dar fără să explice de ce tocmai partidul domniei sale a propus tăierea a 100.000 de lei de la Săcele pentru Apața, care nu primise niciun ban de la bugetul județului:

click pe poza pentru a se mari
click pe poza pentru a se mari
Alte articole:   Ministerul Finanțelor: Datoria guvernamentală a României, la 50% din PIB în luna mai   

„Ar fi interesant sa aflam din ce cauza reprezentantii PSD si PNL din cadrul Consiliului Judetean nu s-au obosit sa propuna alocarea a unui leu macar pentru Sacele, si doar la initiativa PD-L si UDMR municipiul nostru a primit bani pentru investitii.. Mare pacat stimati colegi, mare pacat…“

Gavril Matei

Gavril Matei

Contactat de newsbv.ro, consilierul județean PNL Gavril Matei, săcelean, a ținut să-i dea replica viceprimarului UDMR: „Anul trecut, la inițiativa mea și cu spijinul președintelui Aristotel Căncescu, s-au alocat suplimentar 530.000 de lei (5,3 miliarde de lei vechi) pentru Săcele. Ce au făcut politicieni UDMR și PDL pe care îi invocă dl. viceprimar? Anul trecut, Consiliul Județean Brașov a încheiat un parteneriat cu Primăria Săcele pentru finanțarea lucrărilor de apă-canal pentru cartierele Turcheș și Baciu, pe străzile Morii, Cerbului, Smârdan și Meseriașilor.
Contractul de asociere dintre Consiliul Județean și Primaria Săcele a fost de 350.000 de lei, fondurile fiind alocate pentru lucrările la rețelele de apă si canalizare din cele două cartiere. Apoi, administrația județeană a mai alocat încă 80.000 de lei pentru reabilitatea instalațiilor electrice pentru școlile din Săcele. Mai trebuie spus că finalizarea centurii municipiului Săcele este meritul colaborării dintre reprezentanții USL din plan local cu Consiliul Judetean și parlamentarii USL de Brașov, alesi de săceleni. Sau pe acestea politicienii UDMR le-au uitat și aruncă cu acuzații în stânga și dreapta ca să nu vadă lumea cine este, de fapt, în culpă?”, a întrebat retoric Gavril Matei.

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

Alți 105.000 de lei au fost dați către Săcele la rectificarea bugetară făcută de Consiliul Județean chiar la finalul anului.

 

Distribuie dacă îți place!
  1. Suntem deja obisnuiti cu obraznicia viceprimarului UDMR, care pretinde ca primarii si viceprimarii altor localitati(PNL sau/si PSD) sa negocieze pentru ei. Banii s-au impartit prin algoritm politic, fiecare partid a negociat pentru primarii pe care-i are in fiecare localitate!

    Reply
  2. […] de newsbv.ro, consilierul județean PNL Gavril Matei, săcelean, a ţinut să-i dea replica viceprimarului UDMR: […]

    Reply
  3. Dar nici cu țiganii nu mă laud !…..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.