De pe net, adunate! (în loc de comemorarea Unirii Principatelor)

De pe net, adunate! (în loc de comemorarea Unirii Principatelor)

cristian stanescuFiind în deplasare la Parlamentul European citesc pe net lucruri care îmi fac pielea de găină: Fără consultarea poporului român şi fără dezbateri publice, Parlamentul majoritar al USL-ului  elimină restricţiile din legislaţia românească privind cumpărarea de către străini a terenurilor agricole și pădurilor. Prin această Lege, parlamentarii și guvernul dau dezlegare la vânzarea terenurilor din România către persoane fizice şi juridice străine, fără să ia (cel puțin) în considerare respectarea principiului reciprocităţii înscris în Constituţie şi în Tratatul de aderare la Uniunea Europeană.

Forțele oculte continuă să distrugă România. Ne-au distrus industria, urmează agricultura și silvicultura, și de aici până la deznaționalizare, mai e doar un pas.

În acest context n-am constatat ca membrii guvernului Ponta să ia o atitudine tranșantă și explicativă privind apărarea bunurilor naționale, ci dimpotrivă, par să susţină toate proiectele străine în regiune, în orice formulă. La fel ca exploaterea resurselor de la Roșia Montană sau al gazelor de șist, care și ele vor fi luate și vor ajunge unde trebuie!

„Nu oriunde găsești atâția trădători și vânzători-de-neam, ca în politica românească. Până nu vom avea o clasă politică responsabilă, din trupul slăbit al României se vor hrăni în continuare termitele străine, care nu produc nimic în afara propriilor movile de bogăţii.  Gîndiţi-vă totodată la venitul acestor frecători de hârtii virtuale care umilesc şi batjocoresc poporul, oferindu-i un nivel de trai sub cel minim de civilizaţie, cu mult sub cel ceauşist, şi comparaţi-i averea cu averea unui individ care munceşte efectiv fizic sau intelectual, dar cinstit”, afirmă o reputată ziaristă româncă.

Alte articole:   România a stabilit oficial ,,Ziua Națională de Conștientizare a Violențelor Împotriva Creștinilor”

În politică, mai devreme sau mai tîrziu, totul se plăteşte. În Europa, deja li se pun cătuşe politicienilor și oamenilor de afaceri corupți. Aștept și în România scadenţa plăţii tuturor fărădelegilor de la Revoluție până în prezent.

Poate de aceea economistului-şef al B.N.R. i-a scăpat porumbelul din gură: „Una dintre erorile fundamentale ale elitelor româneşti pe tot parcursul istoriei moderne a fost că au crezut că soarta celor mulţi şi nevoiaşi este irelevantă pentru dezvoltarea ţării!”

Când a spus elită s-a referit în mod sigur la bancheri, politicieni, bogătaşi, corupţi, mafioţi, nu la elita intelectuală și profesională care trăieşte de azi pe mâine.

De 24 de ani, nimic pentru popor! Doar războaie politice pentru putere, legi şi ordonanţe în favoarea ciolanelor. Cine spune că istoria nu se repetă, se înşeală. Se doreşte acum eliminarea rolului istoric al lui Cuza în formarea statului român, la fel cum a fost detronat şi exilat în 1866 de „Monstruoasa coaliţie”.

„Noi nu putem trăi fără stăpâni. Când ne ajunge cuţitul la os, ne răzvrătim, murim pentru libertate, iar când o căpătăm, nu ştim ce să facem cu ea. Ne căutăm repede alţi stăpâni, care să ne stoarcă de bruma de avere, de rezervele naturale, iar în final, chiar de libertatea pe care am obţinut-o cu jertfe şi sânge! Şi culmea, nu învăţăm nimic din propria istorie, chiar dacă ea se repetă obsedant.”

  • Cristian Stănescu
  • Președinte PRM Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. desi multe sunt adevarate din ce sunt scrise mai sus, e si multa demagogie ,specifica prm,ului,ce ati facut voi,cat ati fost la guvernare,ce doriti??avand sefi oameni ca Vadim sau Funar,nu astept nimic bun de la voi, imi pare rau, sunteti doar ce ati scris mai sus, politicieni romani ce isi vad numai de propriul interes,O!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.