blog-logo

Partidele politice și-au împărțit „cașcavalul” de la Consiliul Județean Brașov

Partidele politice și-au împărțit „cașcavalul” de la Consiliul Județean Brașov

consiliul judetean brasovDiscuțiile pe tema împărțirii banilor de la bugetul județean nu au fost furtunoase, negocierile dintre reprezentanții partidelor fiind fructoase. Practic, singurele modificări au fost în interiorul partidelor, care au modificat sumele alocate unor primării. Sumele au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

Aristotel Căncescu (PNL), președintele Consiliului Județean: „Acest buget este o soluție de compromis. Sunt nemulțumit de banii pe care îi avem. Pentru investiții a rămas o sumă care mă înspăimântă, 12 milioane de lei, pentru aeroport, spitalul judetean etc. Dacă nu suntem sprijiniți de la Guvern, vom avea o problemă. Am vorbit si cu dl. ministru Niță să fim sprijiniți pentru investiții majore, iar bugetul nostru trebuie să se îndrepte către aeroport și sănătate, iar cei care au puterea să aducă bani, trebuie să li se recunoască meritele. Și eu voi face și am făcut lobby în acest sens, din păcate fără succes până acum”.

Mihai Pascu (PC), vicepreședinte Consiliul Județean Brașov – „Astăzi vă propun să votăm cifrele generale și să le defalcăm pe fiecare localitate după ce vorbim cu primăriile. S-au cerut sume de 15-20 de ori mai mari decât bugetul pe care îl avem. Să ne trimită din nou conform noilor prevederi de la Direcția Generală a Finanțelor Publice Locale pe capitole bugetare, iar defalcările să le facem într-o ședință viitoare”.

Alte articole:   Sorin Cîmpeanu va propune ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu

Mihail Veștea (PDL): „Sume nu vor exista niciodată suficiente , să ne concentrăkm pe partea de cofinanțări și de investiții. DIn partea grupului nostru, mai avem o solicitare, să se reducă pentru Poiana Mărului cu 140 din cota PDL și la Rupea cu 50.000 iar suma resultată să meargă la Prejmer, unde există un parc industrial și trebuie susținută dezvoltarea. De asemenea, grupul PDL solicită să se aloce cu prioritate bani pentru aeroport, când se face bugetul propriu al CJ, care va duce la dezvoltarea economică a întregii zone”.

Ionel Fliundra (PPDD) – „Propun să-i invităm la ședința noastră pe toti cei 17 parlamentari să facă lobby pentru aeroport”.

Alte articole:   Lista de așteptare pentru vaccinarea populației generale se deschide pe 15 martie

Attila Kovacs (UDMR) – „Vă solicit să alocăm 100.000 de lei pentru localitatea Apața și să se taie de la Săcele, din cota alocată UDMR”.

Claudiu Coman (PNL) – „Până joi ar trebui să primim de la primării anexa de care vorbea dl. Pascu, astfel încât ei să-și facă ședințele pentru aprobarea bugetelor locale, iar noi în data de 30 ianuarie să votăm bugetul. Am avut rolul de mediator pentru forțele politice, iar analizînd toată situația, probabil cu încă 6 milioane de lei am fi reușit să rezolvăm la nivelul minimal necesitățile tuturor primăriilor”.

Veste bună: Ministerul Dezvoltării va aloca 20-30 de milioane de lei pentru primării

Mihai Popa (PSD), vicepreședintele Consiliului Județean – „Am rămas la sfârșit, pentru că vreau să vă dau și o veste bună. Vizavi de propunerea dlui. Fliundra, e imperios necesar ca parlamentarii să facă un lobby susținut, și trebuie să facem lobby și la Minsterul Transporturilor și Sănătații, ei trebuie să includă investițiile județului Brașov în bugetul național, pentru că ei au rol decizional. Noi, PSD, împreună cu dl. ministrul Constantin Niță vom susține acest efort. Referitor la repartizarea pe localități, este pentru prima dată când este un buget echilibrat și putem spune că s-a lucrat corect, pentru că și opoziția a avut la dispoziție libertatea de a-și aloca sumele necesare către UAT unde există priorități. Vestea bună este aceea că, în februarie, unitățile administrative din județul nostru vor primi pentru proiecte concrete demarate sau care vor demara, peste 20 de milioane de lei până la 30 de milioane, de la Ministerul Dezvoltării”.

Distribuie dacă îți place!
  1. Inteleg ca banii se impart pe partide nu pe nevoile localitatilor !:((((((

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate