5 milioane de euro credit pentru aeroport și spitalul județean Brașov

5 milioane de euro credit pentru aeroport și spitalul județean Brașov

mihai pascuConsiliul Județean Brașov a aprobat astăzi (cu 30 de voturi pentru și 2 abțineri), la propunerea vicepreședintelui Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu, contractarea unui credit de 5 milioane de euro pentru finanțarea lucărilor la Aeroportul Internațional de la Ghimbav și pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Județean Clinic de Urgență Brașov.

Potrivit lui Mihai Pascu, aceasta este singura soluție, în caz contrar investițiile s-ar fi tergiversat pe parcursul a încă cinci ani.

Contractul prin care se va contracta creditul de la o bancă comercială va fi aprobat ulterior de către plenul Consiliul Județean Brașov. Pregătirea documentației și organizarea licitației pentru alegerea unei bănci durează aproximativ 2 luni, iar apoi contractul trebuie trimis la București, la Comisia de Avizare a Împrumuturilor Locale, unde procedura de aprobare poate dura încă o lună.

Căncescu a anunţat demararea licitaţiilor pentru noi construcţii la aeroport

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu a declarat luni că vor fi demarate licitaţiile pentru construcţia balizajului viitorului aeroport Braşov-Ghimbav, a turnului de control şi a terminalului.
„Am văzut foarte multe construcţii, este vorba de aeroporturi mici din Europa, şi aş putea da vreo 10 exemple unde terminalul este comasat cu turnul de control al aeroportului şi poate că le vom face pe amândouă printr-o singură licitaţie”, a precizat preşedintele CJ Braşov.
El a arătat că, anul acesta, pentru continuarea lucrărilor la aeroport ar fi necesară suma de 6 milioane de euro. „De la Guvern, avem promisiunea că vom primi 30 de milioane de lei pentru drumuri, în care intră şi drumurile care duc la aeroport, nu şi fonduri pentru aeroport. Principala prioritate a Guvernului sunt autostrăzile, unde se vor cheltui bani mulţi. Foarte bine că se construiesc autostrăzi, dar vrem să facem şi aeroportul până la sfârşitul anului viitor. Sper să reuşesc”, a afirmat Aristotel Căncescu.

Alte articole:   Şofer de microbuz, prins băut la volan dis-de-dimineaţă

Deocamdată, lucrările la aeroport sunt întrerupte din cauza vremii. Pista în lungime de 2.850 de metri şi 45 de metri lăţime a fost construită în proporţie de 50%. Investiţia totală pentru aeroport – care se întinde pe o suprafaţă de 209 ha – se ridică la 60 de milioane de lei.

Potrivit unui studiu, aeroportul Braşov-Ghimbav va avea un trafic de 300.000 de călători anual şi va ajunge la un milion după opt ani de funcţionare.

Loading...
  1. voturile au fost 30, nu dezimforma

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap