Protecția Consumatorului: Compania Apa, obligată să încheie contracte individuale

Protecția Consumatorului: Compania Apa, obligată să încheie contracte individuale

sorin susanuInspectorii de la Protecția Consumatorului din Braşov au demarat un control la furnizorul de gaz și la Compania Apa ca urmare a mai multor reclamaţii primite.

Șeful regional al instituţiei, Sorin Susanu, a declarat că una dintre nemulțumirile brașovenilor vizează faptul că nu sunt contorizați individual clienţii: „Sunt mai multe sesizări la Compania Apa referitoare la faptul că sunt locuințe debranșate, chiar dacă sunt cu plata la zi, tocmai că în cazul acestui prestator de servicii nu se oferă o contorizare individuală. Din acest motiv îi vom îndruma pe cetățeni și vom obliga Compania Apa să facă acest lucru, pentru a nu suferi conusmatorii care sunt cu plata la zi și care nu au nicio legătură cu neregulile altor persoane din bloc“.

Alte articole:   Coronavirus a provocat 119 decese la Brașov! Toate datele furnizate de autorități!

În ceea ce privește furnizorul de gaz, aici se pune problema ce măsoară contoarele: ce procent din ceea ce se măsoară este combustibil și cât aer…

„Există laboratoare specializate și acreditate în acest sens, care la solicitarea nostră vor face măsurătorile și analiza unui metru cub de gax, pentru a ne elucida dacă plângerile și reclamațiile sunt întemeiate sau nu. Iar în cazul în care analizele vor demonstra faptul că există nereguli, se vor lua măsuri drastice și fără nicio reținere“, a precizat comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. foarte bine ca se fac contracte individulale ca noi care sintem la zi suportam pentru alti care au cite 300 de milioane si asta din cauza contractelor de ce sa nu avem apa daca noi sintem la zi
  …. si la datornici sa le fie luate cesurile de la usa si sai dea in judecata la 300 si ceva de milioane care are numai o fam si sint multi care nau platit cu ani de ce apa nova nu le ea lor ceasurile de ce trebuie noi care sintem la yi sa suferim pentru ei dar asta numai din cauza cu nu avem contracte individuale

  Reply
 2. EU AS VREA CA PROTECTIA CONSUMATORULUI SA VINA IN CODLEA PE STRADA DACIA BLOC 14 SA VADA CUM NOI AM DAT BANI LA ZI SI AVEAM CEAS SI IMI PUNEA PERDERE . PAI EU DACA AM CEAS DE CE SA PLATESC PERDERILE SI NE LUA APA DOMNI DIN CODLEA INAINTE DE PRELAREA BRASOVULUI SI ACUM AM SUPORTAT SA BAGAM ALTA COLOANA CU LIROVUL CARE NEA LUAT 90 SI CEVA DE MILIOANE CU ASIGURARE CA NE FAC CONTRACTE INDIVIDUALE SI CA O SA SCAPAM SA MAI SUFERIM DIN CAZA LA DATORNICI.LOR NU NE IA TOT CEASUL DE LA BLOC DE CEPAI DE CE AM MAI DAT BANI PE ALTA COLOANA CE AIA NU MAI ERA BUNA NUMAI CA SA FIE CESU DIN CASA LA USA AFARA DOAR ATIT PROSTIA SI HOTIA NU STIU CIND O SA DISPARA SI AICI IN BLOC SINT MULTE NEREGULI DAR CINE SA MA AUDA…..CA AM FOST LA APA NOVA AM FOST LA RIMARIE AM SUNAT SI LA DUMNEAVOASTRA LA PROTECTIA CONSUMATORULU CU PROBLEMA APEI DIN CODLEA PAI ACUM EU CU CEAS AM PLATIT 2 LUNI LA PAUSAT DE CE .. 2 PERSOANE AM PLATIT APA . PE O LUNA 80 LEI APA SI 40 LEI GUNOI…..SI EU AVIND CEAS IN FINE TARE A VREA SA VAD UNDE SA DUS BANI CA AM AVUT O ADIMISTRATORA CARE A PLECAT DRACULUI SI A RAMAS O SORA DEA EI SI NU STIM DACA A DUS TOTI BANI CA DE LA CODLEA CIND NEAM DUS TREI PERSOANE SA INTREBAM JURISTA A SPUS CA NU SA DUS TOTI BANI IN FINE DE AIA ZIC CA TREBUIE FACUT UN CONTROL CA NOI AM PLATI FFF MULT APA PLUS GUNOIUSI CU DATORNICI SA LE FACA EVACUAREA CA SINT DIN BLOC CARE NAU PLATIT APA DIN 2005 SI NU AU PUTUT SA LE FACA NIMIC DE UNDE MAI RECUPEREAZA BANI CA DE LA EI NU VEDE NIMIC SI PLATIM NOI PENTRU EI DE CEDACA O FAM. ARE 300 DE MILIOANE SI NU DAU NICI ACU BANI DE UNDE DACA SINT ROMI NU LUCREAZA STAU LA UMBRA AI SA ZICEM CA NARE UNDE DAR AU CARAT FIERUL TOT DIN COLOROM ORI FACUT BANI DAR CE AU DAT CEVA LA APA SI EU SA SUPORT SI ALTI CARE SINT LA ZI NE RIDE IN FATA ..

  Reply
 3. Incheierea de contracte individuale cu compania de apa,persupune excluderea asociatiei de proprietari.Contractul se incheie intre fiecare proprietar si furnizorul de apa,ca la gaz si electrica.Acest lucru nu reiese clar din acest articol.
  Daca se mentine asociatia de proprietari ca intermediar, inseamna ca se incheie Conventii si nu Contracte si lucrurile nu se schimba,pentru ca,daca datoria in cadrul asociatiei depaseste un anumit procent,mi se pare 20%,atunci apa se va intrerupe tot la gramada,adica si la apartamentele care nu au datorii.
  Asadar,daca aveti lucrari de individualizare a contorizarii,pe orizontala,pe casa scarilor ,platite de catre propriatari,trebuiesc incheiate CONTRACTE INDIVIDUALE si NU CONVENTII !
  ANRSC,a elaborat si aprobat un regulament nou,prin care interzice incheierea de contracte,asta dupa ce o parte din populatie si-au facut trasee individuale,impuse de operatorul de apa,intrucat aceasta era o conditionalitate pe Programul ISPA si anume,de trecere la contracte individuale.
  Cine este acest ANRSC care isi bate joc de populatie,care pune si tot felul de restrictii,in plus ,ca de exemplu ca,pentru incheierea de contracte mai trebuie ca intreaga asociatie de proprietari sa nu aiba datorii etc?
  Le convine sa ramana vechea modalitate,pentru ca,in felul acesta se pot fura multi bani de la cetateni.
  Consiliul Legislativ al Senatului sa faca de urgenta o lege care sa rezolve aceasta problema,iar pana atunci,Consiliul Local,care are datoria sa inteleaga situatia reala a cetatenilor,sa dea o derogare pentru proprietarii care au bransamente individuale,iar operatorul de apa sa obtine o derogare de la ANRSC,pana la schimbarea legii in Parlament.
  Proprietari de apartamente, care aveti bransamente individuale pe casa scarilor,NU SEMNATI CONVENTII !
  Conventiile sunt o inselatorie!

  Reply
 4. Sunt o persoana cuo camera de camin si asi dori sa ma separ cu apa dar compania apa nu a fost de acor unde sa ma adresez eu plec di tara si sefa de bloc daca nu punem citire la apa ne pune 10 m din capul ei sa ne dea o modalitate si noua sa punem separat asa nu sunt probleme va rog sa ma indrumati va rog

  Reply
 5. Si la Ghimbav este o situatie grava, in Asociatia Aspro. Toti locatarii din blocurile afiliate acestei Asociatii,au contoare separate de apa,sigilate si functionabile. Dar Compania APA Brasov ne-a obligat sa ne punem ceasuri si la scara de bloc. Cand factura de apa vine,prin Asociatie, noi locatarii platim pierderi enorme. De exemplu: in loc sa platesc 10 m.c cum imi indica ceasurile din apartament, eu platesc 12, 13 m.c de apa. De ce? Asociatia nu este reprezentata decat de Administrator, care nu are nici un interes.Consiliul Local nu ia nici o masura,chiar daca s-au facut nenumarate reclamatii,iar noi cetatenii…platim ca prostii. (deja s-a ajuns sa platim la 10 mc de apa 100 lei). Si aceasta situatie este de 15 ani, de cand avem contorizata apa in fiecare apartament. Va rog, dati-ne un sfat sau ajutati-ne! Cred ca este cazul sa starpim hotia, pe hoti si pe incompetentii care ne conduc.In multe orase din tara, factura la apa vine ca cea de la gaz si curent.Si toata lumea este multumita. Platesti cat consumi. In Ghimbav de ce nu se poate….?! Am ajuns ca niste „vaci bune de muls” pentru Compania Apa -Brasov.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate