blog-logo

Brașovul, locul doi național în topul scăderilor de preț pe piața imobiliară

Brașovul, locul doi național în topul scăderilor de preț pe piața imobiliară

imobiliare brasovDacă anii 2011 şi 2012 au fost caracterizaţi de o evidentă tendinţă de stabilizare a preţurilor locuinţelor, anul ce tocmai s-a încheiat s-a remarcat, dimpotrivă, printr-o acutizare a declinului. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, pe parcursul lui 2013 apartamentele noi şi vechi scoase la vânzare la nivel naţional s-au depreciat cu 8,2%, se arată într-un comunicat al portalului imobiliar imobiliare.ro.

Preţul mediu cerut în prezent de către vânzători este de 898 de euro pe metru pătrat, faţă de valoarea de 978 de euro pe metru pătrat valabilă la începutul anului trecut. Reculul consemnat în 2013 este cu peste 50% mai mare decât suma scăderilor din cei doi ani anteriori, când, potrivit datelor imobiliare.ro, preţurile s-au diminuat cu 4% (în 2011) şi, respectiv, 1,3% (în 2012).

Alte articole:   CFR caută proiectanți pentru reabilitarea stației din Predeal

Braşovul se situează pe locul al doilea în clasamentul național al scăderilor de preţ, cu un recul de 4%, de la un nivel de 857 de euro pe metru pătrat consemnat în urmă cu 12 luni, până la valoarea actuală de 823 de euro pe metru pătrat. În perioada menţionată, locuinţele s-au devalorizat cu 3,6%, de la o medie de 844 de euro pe metru pătrat, până la 814 euro pe metru pătrat. Vânzătorii de locuinţe noi din Braşov au aplicat scăderi cumulate în valoare de 6%, până la un nivel de 868 de euro pe metru pătrat (faţă de 923 de euro pe metru pătrat).

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.