blog-logo

Primăria le dă ultimatum braşovenilor care au maşină: dacă vrei loc de parcare, achiţi taxa până la finele lui ianuarie

Primăria le dă ultimatum braşovenilor care au maşină: dacă vrei loc de parcare, achiţi taxa până la finele lui ianuarie

Rovigneta parcare Primarie George Scripcaru (2)De anul acesta, regulile în ceea ce priveşte locurile de parcare de reşedinţă vor fi mult mai aspre, iar edilii nu vor să îi mai tolereze pe cei care până acum au fentat achitarea taxei aferent.

Astfel, braşovenii care deţin un loc de parcare trebuie să îşi achite taxa aferentă locului pe care îl ocupă, care este cuprinsă între 120 şi 158 de lei, în funcţie de zonă, până cel târziu în data de 31 ianuarie. Este bine de ştiut că Direcţia Finanţelor Locale, unde se plăteşte şi această taxă, îşi va deschide porţile abia de mâine.

Cei care nu vor achita taxa până la finele lunii, vor rămâne fără loc. „După data de 31 ianuarie, locurile pentru care nu s-a mai achitat taxă vor fi declarate libere şi vor fi scoase la licitaţiile de reatribuire, astfel că pot fi închiriate de alte persoane”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Alte articole:   Cutremur cu magnitudinea de 3,9, în această noapte, în Vrancea

Odată cu achitarea taxei primeşti o rovinietă specială

În municipiu, sunt peste 42.600 de locuri de reşedinţă, însă nu pentru toate se plăteşte taxă, deşi  în evidenţele Direcţiei Finanţelor Locale Braşov figurează 72.000 de autoturisme pentru care se plătesc impozite. Pentru a-i depista pe rău-platnici, inspectorii Primăriei s-au dotat cu aparate performante care la un simplu „click” îi înştiinţează cine este corect şi cine nu. Astfel, dacă nu aveţi abonament pentru respectivul loc de parcare de reşedinţă vă puteţi trezi cu o amendă destul de usturătoare. Odată cu achitarea taxei de parcare, braşovenii vor primi de la casieria Finanţelor Locale şi o vinietă pe care trebuie să o lipească pe parbriz. Conform noului regulament de parcare este obligatorie lipirea acesteia pe parbriz, astfel ca şoferii care nu plătesc banii aferenţi locului de parcare să fie mai uşor reperaţi de către inspectorii care vor lua la puricat toate parcările din oraş de anul viitor.

Alte articole:   Despre dragostea pentru meșteșuguri și lucru manual cu Carmen Cojanu

Cum plătesc parcarea cei care locuiesc în centru

Edilii au găsit o soluţie pentru ca riveranii să aibă locurile de parcare asigurate, ţinând cont că majoritatea se plângeau că le găsesc ocupate de cei care vin doar în „vizită” prin oraş. Începând din acest an, aceştia îşi vor putea cumpăra un abonament „universal” care va fi valabil în întreaga zonă centrală, respectiv şi în parcările cu plată administrate de P & P.

Aceştia vor primi o vinietă specială, diferită de cea pe care o primesc braşovenii care au loc de parcare în cartiere. Practic, locuitorii din Centru vor plăti doar costul unui abonament de reşedinţă pentru zona A, care este de 156 de lei.

Alte articole:   Primarul Coliban s-a răzgândit: nu i-a mai cerut, astăzi, demisia șefului Poliției Locale!

„Pentru a beneficia de un astfel de abonament, cei care locuiesc în zona centrală trebuie să se prezinte la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei, masa nr. 11, unde să depună o cerere şi o declaraţie pe propria răspundere că nu au loc de parcare în curte sau garaj, dar şi o copie după actul de identitate şi talonul maşinii, astfel încât să reiasă că maşina respectivă este înmatriculată la adresa de domiciliu a proprietarului”, a explicat Sorin Toarcea. În acest caz nu există un termen limită până la care să se plătească taxa, însă cei care vor să aibă un loc de parcare asigurat trebuie să se grăbească.

Distribuie dacă îți place!
 1. Eu atat astept sa-mi dea mie amenda si sa nu ii dea unui dobitoc care parceahza neregulamentar…

  Reply
 2. Si ce se va intampla cu cei care au platit in fiecare an locul de parcare??? Vor primii o reducere???

  Reply
 3. Cel mai prost postat oras din Romania si din lume in privinta parcarilor! Sa nu ai loc de parcare in fata casei! Ca Primarie, dupa ce ti-ai vandut spatiul de locuit(a lui Ceausescu), ii parchezi masina pe balcon si ii incasezi taxa de parcare! Aveti grija la alegeri, alegeti un emigrant, care a trait pe alte meleaguri, asa va creste natalitatea si grija pentru conationali, asa vom avea un oras verde! VERDE nu inseamna vopsea, verde inseamna spatii verzi, nu stalpi de beton vopsiti verde, viori verzi! Voi reveni!

  Reply
 4. Taxa pe parcarea de domiciliu este un abuz si ar trebui desfiintata. Platesti impozit pe masina ca sa poti folosi drumurile orasului si parcarile de resedinta. Rezervarea la cerere a unui loc de parcare se poate taxa, dar sa obligi localnicii sa plateasca un loc de parcare la domiciliu este un abuz. Ii storc pe oameni de bani ca sa-i imparta anumitor firme private. Nu le pasa de membrii comunitatii si nu ne reprezinta interesele. Salbatici fara respect catre locuitorii orasului. Oare cand se va civiliza tara asta?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.