blog-logo

74 de apartamente se vor construi prin ANL la Brașov

74 de apartamente se vor construi prin ANL la Brașov

bloc anlCriza economică nu iartă nici piața celor mai ieftine apartamente. Cererea pentru locuinţe ANL prin credit ipotecar a fost mai scăzută, a declarat, într-un interviu pentru Puterea, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), Dumitru Nancu. În ceea ce privește locuinţele pentru tineri, destinate închirierii, acestea sunt însă din ce în ce mai căutate. ANL a construit până în prezent 30.944 de locuinţe pentru tineri, din care a vândut 546, pentru care a încasat suma de 60,41 milioane lei.

”În ultima perioadă, cererea pentru locuinţe prin credit ipotecar a fost mai scăzută. Problema cu care se confruntă cei interesaţi este legată de capacitatea lor financiară de a obţine împrumuturi ipotecare în condiţiile actuale de creditare. De aceea, vom încerca să identificăm terenuri  mai ales în oraşele mari (unde posibilitatea de cumpărare este mai mare) şi să dezvoltăm amplasamente”, a precizat Dumitru Nancu.

Alte articole:   Mușchi de vită, sos de cafea cu ciocolată și piure de morcovi cu ghimbir

ANL a pregătit pentru contractare 78 de apartamente în acest an, prin Programul credit ipotecar, la Braşov.

De asemenea, în cadrul Programului „Prima Casă”, a fost stabilit un plafon dedicat chiriaşilor ANL, din care se pot oferi credite de 113 milioane de euro. Pentru a accesa un astfel de credit ipotecar, chiriaşul are nevoie de un venit minim de 1.200 de lei şi de cel puţin 4.000 de lei economisiţi pentru plata avansului. Însă nu toţi chiriaşii ANL pot cumpăra locuinţele ocupate, ci doar aceia ale căror venituri pe membru de familie nu depăşesc dublul salariului mediu, adică în jur de 3.200 de lei.

Distribuie dacă îți place!
  1. cum as putea afla mai multe detali despre anl???

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate