blog-logo

Țiriac bagă un milion de euro într-un lanț de benzinării

Țiriac bagă un milion de euro într-un lanț de benzinării
Ion Țiriac

Ion Țiriac

Fost sportiv profesionist, jucător de tenis de câmp și de hochei pe gheață, născut pe 9 mai 1939, la Brașov, căsătorit de două ori cu fotomodele străine, de care a divorțat, Ion Țiriac este poate unul dintre cei mai apreciați oameni de afaceri români.

Chiar dacă uneori asocierile lui de business, sau chiar și deciziile (a se vedea istoria zgurei albastre la care nu vrea să renunțe în ciuda deciziei ATP) au fost contrazise și comentate, pentru cei mai mulți oameni de afaceri români, Țiriac rămâne un model de business.

Într-adevăr, în ciuda crizei financiare mondiale, Ion Țiriac – care nu a reușit să își păstreze locul de cel mai bogat român nici în top Forbes Internațional, nici în alte clasamente -, a izbutit să nu închidă niciunul dintre segmentele de business pe care activează.

Alte articole:   Proiecte pentru 2021 la Făgăraș, în contextul crizei sanitare

Mai mult chiar, a intrat pe domenii noi: tradingul cu petrol, despre care revista Capital a scris în premieră în presa românească și străină. În februarie 2012, a înființat firma Oil Energy Trading, care are ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata vizând combustibilii solizi, lichizi şi gazoşi şi produsele derivate“. Acționarul principal este Provenza Holdings Limited, offshore care aparține holdingului Țiriac înregistrat în Cipru, cu 75%. Restul de 25% din acțiunile Oil Energy Trading sunt împărțite în mod egal între Remus Mihai Hîrceaga, fost membru în Consiliul de Management al OMV Petrom Marketing SRL, și Alexandru Mihuț Pițigoi, partener mai vechi al lui Ion Țiriac și acționar principal al Colina Motors. Planurile de dezvoltare nu se limitează la comerţul cu carburanţi, ci includ şi o platformă de tranzacţionare online, destinată mai ales clienţilor de talie mică, precum şi un lanţ de puncte de alimentare.

Platforma www.oilenergytrading.ro va fi lansată din octombrie. „Ceea ce diferenţiază platforma noastră de celelalte de pe piaţă este faptul că le va permite şi clienţilor care nu sunt contractaţi să comande produse petroliere, înregistrându-se direct pe portal şi obţinând o ofertă concretă cu transport inclus la destinaţie“, spune Remus Hîrceaga, directorul general al Oil Energy Trading.

Clienţii care deja se află în baza de date a companiei vor putea obţine ofertele în conformitate cu condiţiile negociate în contract şi vor putea, de asemenea, comanda şi celelalte produse petroliere comercializate de companie, cum ar fi bitumul sau păcura. „Practic, o companie poate să-şi comande produse petroliere ca pe o pereche de pantofi, 24 h/7 zile pe săptămână, de pe laptop, tabletă sau smartphone“, afirmă Hîrceagă.

Alte articole:   Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027

În plus, Ion Țiriac va investi un milion de euro într-un lanț de benzinării care ar urma să includă 15 stații până la finalul anului viitor. Prețul carburantului la pompă va fi mai mic cu 10-12 bani pe litru decât la stațiile altor companii. Prima benzinărie va fi amplasată în București, pe bulevardul Expoziției și va deveni funcțională înainte de Crăciun. Aceasta va include un tanc cu trei pompe pentru motorină și benzină, pentru autoturisme și tiruri, și un POS. Investiția se ridică la 80.000 de euro. Până la finele anului 2014, alte 14 benzinării similare vor fi deschise în centrele pe care le controlează Țiriac Auto.

Distribuie dacă îți place!
  1. Cifrele din acest articol sunt total glumețe. Cea mai amărâtă benzinărie costă, ca investiție, câteva sute de mii de euro, ca să nu mai vorbim de terenul pe care se amplasează.

    Reply
  2. Poate face un lant mai mic, ceva de pus la gat?

    Reply
  3. mic, mic, da' de H-aur… 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate