blog-logo

Reguli mai dure împotriva „piraților“ din taximetrie

Reguli mai dure împotriva „piraților“ din taximetrie

claudiu-comanAsociația Națională a Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică (ANATOP) vrea introducerea unor reguli mult mai drastice împotriva celor care transportă persoane „la negru“.

Astfel, modificările propuse vin în sprijinul Poliţiei, prin crearea cadrului legal pentru sancţionarea persoanelor care nu sunt înregistrate la Registrul Comerţului şi efectuează transport în regim de taxi cu autovehicule ce nu au însemne, înscrisuri, dotări şi accesorii specifice autovehiculelor taxi.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003, cu modificările ulterioare, organele de poliţie pot aplica sancţiuni doar transportatorilor care sunt definiţi prin acest act normativ ca fiind persoane fizice, asociaţii familiale sau persoane juridice înregistrate la Registrul Comerţului pentru a desfăşura activităţi de transport cu vehicule rutiere.

Potrivit art. 7 din Lege, transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se poate executa numai de către transportatori autorizaţi.

Alte articole:   150 de absenți, la prima probă a Evaluării Naționale, în județul Brașov

Această problemă a fost rezolvată pentru o perioadă scurtă de timp, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2010, care a introdus în art. 55, alin. (3), din Legea nr. 38/2003, o nouă literă, lit. „g”, prin care efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, fără respectarea prevederilor art. 7 din aceeaşi lege, se sancţiona cu amendă contravenţională de la 1.000 lei la 5.000 lei.

În perioada scurtă cât au fost în vigoare aceste prevederi legale, fenomenul de taximetrie ilegală a cunoscut o diminuare semnificativă. Ulterior, prin Legea nr. 168/2010 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2010, a fost abrogată lit. g, fapt ce a dus la o creştere a fenomenului de taximetrie ilegală.

Alte articole:   Platforme anti-urși pentru deșeuri și collare, luate în calcul pentru alungarea urșilor

„Faţă de aceste aspecte şi în scopul de a preveni săvârşirea faptelor de taximetrie ilegală, se impune adoptarea unui cadru legal care să permită sancţionarea persoanelor vinovate. În acest sens propunem modificarea Legii nr. 38/2003, cu modificările ulterioare, astfel: 1. La art. 55, pct. (3) propunem să fie introduse două noi litere, lit. (g) şi (h), cu următorul cuprins: „g) aplicabilă persoanelor fizice, altele decât transportatorii definiţi prin această lege, care desfăşoară activităţi de transport public de persoane cu autoturisme, fără respectarea prevederilor art. 7 şi 8”. Prin această modificare, persoanele fizice, neînregistrate la Registrul comerţului, care efectuează transport de persoane, vor putea fi sancţionate cu amendă contravenţională de la 1.000 lei la 5.000 lei. „h) aplicabilă transportatorilor pentru nerespectarea prevederilor art. 7 şi 8. Amenda aplicată transportatorilor înregistraţi la Registrul Comerţului pentru nerespectarea prevederilor art. 7, şi 8, în cuantum de la 25.000 lei – 50.000 lei, este mult prea mare faţă de ceea a persoanelor fizice, altele decât transportatorii definiţi prin lege, care desfăşoară activitate de transport, ceea ce constituie o discriminare având în vedere că este vorba de încălcarea aceloraşi prevederi legale“, a declarat Claudiu Coman,  președintele ANATOP.

Alte articole:   Concert Anatoly, duminică, la Cetatea Rupea

„Menţionăm că aceste propuneri de modificare a Legii nr. 38/2003, cu modificările ulterioare, sunt esenţiale în acţiunile poliţiei de întărire a controlului în domeniul transporturilor ilicite de persoane, cu rezultate deosebite în domeniul evaziunii fiscale, dar şi în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor“, a precizat președintele ANATOP, Claudiu Coman 

 

Distribuie dacă îți place!
  1. astia de la guvenare sa fure tot din tara asta cat mai e de furat si asa au furat cam tot ce mai era,acum nu stiu cum sa mai faca bani pentru buget, se ia de un om amarat care are si el o masina la mana doua nu are voie omu sa ia la ocazie ca sa iau mafioti de politisti si de guvernati de el ca zice ca face taximetrie la negru cu ce sa traiasca bietu om daca nu se gaseste de lucru …guvernati,parlamentari si toti cei de la conducere sa fure intru-na ..DOAMNE DACA MAI TRAIA CEAUSESCU PARLAMENTARI SI GURVENANTI ERAU IMPUSCATI SI ASA MERITA….UUUUUUUUU

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate