blog-logo

Nivelul radiațiilor emise de telefoanele mobile dupa normele UE, verificat în laboratorul de la Prejmer

Nivelul radiațiilor emise de telefoanele mobile dupa normele UE, verificat în laboratorul de la Prejmer

conversatie telefon mobilAutoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) va putea verifica, in cadrul unui laborator care va deveni functional in a doua parte a anului 2014, daca radiatiile telefoanelor mobile vandute in Romania respecta normele UE in privinta protectiei sanatatii si sigurantei utilizatorului.

„La inceputul anului trecut, ANCOM a atribuit in urma unei licitatii contractul pentru realizarea in localitatea Prejmer, judetului Brasov, a unui laborator acreditat pentru incercari de compatibilitate electromagnetica. Lucrarile se vor finaliza in a doua parte a anului 2014. Laboratorul va verifica daca produsele electrice si electronice, cum ar fi telefoanele mobile, respecta directivele UE in privinta compatibilitatii electromagnetice, protectiei sanatatii si sigurantei utilizatorului“, a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

Alte articole:   Începe vaccinarea profesorilor. Cabinete dedicate personalului din învățământ, deschise în fiecare județ

In valoare de 18,1 milioane de lei (TVA inclusa), contractul privind construirea laboratorului a fost atribuit consortiului format din Comtest Voluntari si Thermo Fix Brasov. In cadrul procedurii de licitatie au mai fost depuse oferte de catre consortiile formate din Silver Trading SRL si InterNET SRL, UTI Systems, ARC Brasov SRL si UTI Constructions&Facility Management, precum si Romkatel SRL, Bog’Art SRL si Allied Engineers Grup SRL.

Cu o durata de 19 luni, contractul presupune proiectarea, constructia, furnizarea, instalarea si integrarea echipamentelor specifice, precum si instruirea personalului ANCOM care va deservi laboratorul. Finantarea proiectului va fi realizata din veniturile proprii ale ANCOM.

Laboratorul va permite verificarea echipamentelor radio din punct de vedere al utilizarii eficiente a spectrului de frecvente radio, astfel incat acestea sa nu cauzeze interferente prejudiciabile care sa impiedice buna utilizare a spectrului de catre detinatorii de licente sau utilizatorii finali.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate