16 milioane de euro plătite prin PNDR fermierilor brașoveni

16 milioane de euro plătite prin PNDR fermierilor  brașoveni

Nicoleta ButaPeste 1.100 de brașoveni au fost informați în legătură cu oportunitățile de finanțare prin PNDR, în cadrul celei de-a doua etape de informare a CARAVANEI APDRP, desfășurate în județul Brașov în perioada septembrie-noiembrie 2013.
„Caravana de informare a trecut prin localitățile: Șercaia, Drăguț, Dumbrăvița, Bran, Feldioara, Prejmer, Rupea, Sâmbăta de Sus, Viștea de Jos, Tărlungeni, Cristian, Ghimbav, Vulcan, Voila, Moeciu de Sus și Hoghiz. Au fost organizate întâlniri în fiecare localitate din traseul acestei caravane, cu ocazia cărora s-au dezbatut subiecte precum oportunitățile de finanțare pentru perioada 2014-2020, prevenirea neregulilor în implementarea proiectelor finanțate din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala, întocmirea corectă a dosarelor de plată și achiziții, respectarea graficului de eșalonare a plătilor etc.“, ne-a declarat Nicoleta Buta, director OJPDRP Brașov.
APDRP a lansat la finele lunii februarie campania de informare „PNDR vine în satul tău”, care a vizat derularea unui circuit naţional de informare a beneficiarilor PNDR 2007-2013 privind fondurile europene acordate prin acest program. Campania s-a realizat sub forma unei caravane informative, în cadrul căreia 15 rulote expoziţionale au parcurs un traseu prin toate judeţele ţării. Aceste caravane au efectuat săptămânal deplasări în peste 3.200 de comune, timp de 10 luni, astfel încât să poată oferi informaţii către 160.000 de beneficiari ai PNDR, cât şi publicului larg. Obiectivul principal al campaniei a fost creşterea indicelui de absorbţie efectivă şi corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR.
În prima etapă a acestei campanii, mai precis în perioada 13 martie – 17 iunie 2013, caravana de informare a APDRP a traversat 1.520 de localități, peste 71.500 de persoane din mediul rural și urban fiind informate despre măsurile de finanțare prin PNDR. Cele mai dezbătute subiecte au fost: accesarea creditelor agricole, derularea corectă a proiectelor și plățile pe suprafață.
România a atras în acest an din fondurile europene destinate agriculturii şi dezvoltării rurale circa 2,35 miliarde de euro, o sumă foarte apropiată de obiectivul propus pentru 2013, de 2,5 miliarde de euro.
La nivelul județului Bra-șov au fost platite aproape 16 milioane de euro pentru proiectele aflate în implementare.

Alte articole:   În județul Brașov încă există un focar activ de pestă porcină africană
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.