Predeal: Primarul Liviu Cocoș a semnat o finanțare nerambursabilă de 53,97 milioane de lei

Predeal: Primarul Liviu Cocoș a semnat o finanțare nerambursabilă de 53,97 milioane de lei

liviu cocosADR Centru a anunțat semnarea unui nou contract de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional care alocă orașului Predeal 53,97 milioane lei pentru o mai bună accesibilitate în zona turistică Clăbucet — Cioplea — Predeal.

Contractul de finanțare a fost semnat de către primarul orașului Predeal, domnul Liviu Cocoș precum și de către directorul general al ADR Centru, domnul Simion Crețu, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Timp de 20 de luni bugetul proiectului va fi investit în reabilitarea infrastructurii de drum și creșterea numărului locurilor de parcare din oraș.

Proiectul ‘Accesibilitate în zona turistică Clăbucet — Cioplea — Predeal’ are o valoare totală de 55,27 milioane lei, din care 53,98 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă solicitată,iar diferența dintre cele două sume reprezintă cofinanțarea asigurată de către beneficiar. Obiectivul general al proiectului este de a crește accesibilitatea în zona turistică Cioplea — Clăbucet din stațiunea Predeal, prin îmbunătățirea condițiilor de infrastructură publică, în contextul creării de noi locuri de muncă, al protejării mediului înconjurător și al creșterii calității vieții locuitorilor zonei turistice. Prin acest proiect, pe parcursul celor 20 de luni estimate ca fiind necesare pentru implementare, se vor realiza lucrări de reabilitare a 2,9 km de străzi și de amenajare a 3,7 km de piste de biciclete. Pentru creșterea numărului de locuri de parcare este prevăzută construirea a trei parcări etajate și o parcare terestră în zonele cu accesibilitate turistică din stațiune. La finalul proiectului, beneficiarul s-a angajat să creeze 37 de noi locuri de muncă pentru locuitorii din orașul Predeal și împrejurimi. Aceste locuri de muncă vor fi create în sectorul administrativ și de întreținere parcări.

Alte articole:   Tarifele de distribuție pentru furnizorii de energie electrică, au scăzut

‘Pentru dezvoltarea municipiului Brașov și a localităților ce fac parte din zona metropolitană, avem disponibil un buget de peste 74 milioane de euro fonduri nerambursabile. Prin semnarea acestui contract avem deja 24 de proiecte care au intrat la finanțare, ultimele două proiecte depuse fiind în fază precontractuală, sau în lista de rezervă. Toate aceste proiecte vizează atât dezvoltarea infrastructurii urbane, cât și dezvoltarea turismului prin reabilitarea obiectivelor de patrimoniu și dezvoltarea unor structuri de agrement din Brașov și zonele limitrofe. De asemenea, prin proiectele contractate se va îmbunătăți infrastructura socială din Polul de creștere Brașov, precum și dezvoltarea mediului de afaceri’, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

La finalul implementării proiectului traficul va fi fluidizat și se va reduce timpul de călătorie în zonele de accesibilitate turistică din orașul Predeal, cu minim 30%, prin redirecționarea autovehiculelor parcate pe carosabil către spații special amenajate. Proiectul este finanțat prin Axa Prioritară 1 a Programului Operațional Regional, subdomeniul destinat dezvoltării Polului de Creștere Brașov.

Loading...
  1. Scz.dar am si eu o intrebare:
    Pt.cine vor fi acele locuri de munk?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap