blog-logo

Vom circula pe calea ferată cu 200-250 km/oră de la Brașov la Constanța și spre Budapesta?

Vom circula pe calea ferată cu 200-250 km/oră de la Brașov la Constanța și spre Budapesta?

tren de mare vitezaRomânia vrea să atragă investitori chinezi în mai multe proiecte de transport, prioritară fiind realizarea unei linii feroviare de mare viteză de la graniţa cu Ungaria până la Constanţa, prin Bucureşti, având un cost estimat de 11 miliarde euro, a declarat Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

România vrea să atragă investitori chinezi în mai multe proiecte de transport, prioritară fiind realizarea unei linii feroviare de mare viteză de la graniţa cu Ungaria până la Constanţa, prin Bucureşti, având un cost estimat de 11 miliarde euro, a declarat Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.
Linia de mare viteză ar intra în România dinspre Viena şi Budapesta, valoarea lucrărilor de la graniţa cu Ungaria până în Constanţa fiind estimată la 11 miliarde euro, a spus ministrul Transporturilor, la Forumul economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est.   „Prima întâlnire de lucru va fi pe 10 decembrie, apoi în ianuarie, în prima jumătate a lunii. Vom începe probabil cu un tronson, care este un pic mai uşor de realizat datorită condiţiilor de teren. Interesul foarte mare este să conectăm Portul Constanţa şi să îl dezvoltăm ulterior“, a spus Ramona Mănescu, citată de Adevărul.   primul tronson de cale ferată de viteză va fi construit între Bucureşti şi Constanţa.
Ea a precizat că discuţiile tehnice privind acest proiect urmează să înceapă cu partenerii chinezi, varianta propusă de partea română fiind de finanţare a proiectului printr-un parteneriat public-privat. Ministrul a arătat că proiectul care va lega Bucureşti de Viena ar avea un impact major asupra creşterii numărului de pasageri pe calea ferată şi ar permite circulaţia trenurilor cu viteze de peste 200-250 km la oră.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Elevii ar putea renunța la mască la orele de sport, în anumite condiții. Ce spun medicii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate