Emil Niță (PSD): Legea minelor este foarte bună

Emil Niță (PSD): Legea minelor este foarte bună

emil nitaDeputatul PSD Emil Niță a declarat astăzi că Legea  minelor este foarte bună și o va susține, indiferent de discuțiile pe această temă, pentru că cei care se opun nu au habar ce vorbesc.

„Vreau să depășim tot folclorul pe această temă. Am participat la discuții la fiecare articol la această lege. Legea minelor reglementează întregul sistem, nu este o lege pentru o firmă, pentru o corporație, pentru cineva anume. Este o lege care reglementează  si pentru prima dată se vorbeste despre transparența folosirii resurselor minerale. Sunt tot mai convins că în public apar discuții ale unor oameni care habar nu au ce conține legea. Confirmarea vine de la reprezentanții mineritului din Apuseni, cu care am avut discuții miercuri la Parlament, la comisia de industrii. A venit o femeie care m-a impresionat deosebit, care cunoștea zona perfect, specialistă în domeniu. Ne-a explicat că, în zonă, sunt doar trei famili care se opun. Această femeie ne-a pus două întrebări la care nu am avut argumente: de când suntem noi atât de ecologiști în zonă, în contextul în care oamenii aruncă gunoaiele la râu? Apoi, daca considerăm noi că suntem în perioada lui Decebel, când resursele erau la suprafață? Vom relua această lege și această lege trebui susținută”, spune Niță.

El a fost completat de colegul său Ioan Adam: „O votăm chiar și fără liberali. Și eu sunt un susținător a legislației miniere. Ar fi o utopie să nu permitem, să nu creem cadrul legislativ general pentru a nu ne putea exploata resursele naturale. Nu se mai poate spune că este cu dedicație pentru Roșia Montană”.

Alte articole:   Persoane lovite de mașină, la Făgăraș

 

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.