blog-logo

Taximetriştii braşoveni şi-au cumpărat maşini cu „pretenţii” pentru a-şi atrage clientela

Taximetriştii braşoveni şi-au cumpărat maşini cu „pretenţii” pentru a-şi atrage clientela

taxi-brasovŢinând cont că autorizaţiile de taxi au fost valabile în Braşov doar până la finele acestui an, iar pentru cei care vroiau să mai continue activitatea şi de anul viitor condiţia de bază era să nu fie mai vechi de zece ani, o serie de companii de taxi, dar şi persoanele fizice autorizate şi-au schimbat autoturismele.

Unii dintre aceştia şi-au achiziţionat şi maşini mai de lux, pentru a face faţă pretenţiilor clienţilor.

Marea majoritate a autoturismelor folosite în taximetrie sunt însă marca Dacia Logan, 1.049, din cele 1.442 de maşini pentru care au fost prelungite sau se vor prelungi autorizaţiile cu o valabilitate de cinci ani. Pe străzile Braşovului circulă astfel în regim de taxi maşini mai noi apărute pe piaţă, cum ar fi Opel Insignia (al cărui preţ depăşeşte 20.000 de euro nou şi 10.000 de euro, second-hand), fiind înregistrate trei astfel de limuzine, Volkswagen Touran, dar şi ultimele tipuri de limuzine produse de Skoda, BMW sau Audi.

Alte articole:   Cutremur miercuri dimineață, în zona seismică Vrancea

Sunt maşini de lux, dar nu au tariful mai mare

Chiar dacă sunt maşini mai elegante, tariful practicat nu este unul mare ţinând cont că firmele sau persoanele fizice autorizate pot să urce preţul până la 2,2 lei/km, cât este tariful maximal aprobat de Consiliul Local. Majoritatea patronilor nu au vrut însă să majoreze tariful, tocmai pentru a avea clienţi, astfel că doar 2% dintre taximetrişti, respectiv 30 de maşini, mergeau cu tariful maximal de 2,2 lei/km. Aproape 97% din autovehicule au tariful cuprins între 1,33 şi 1,35 de lei (73,4%), chiar dacă sunt din categoria „VIP”.

Controale ale Primăriei

În ianuarie, înainte de a-şi primi noua bulină, toate taximetrele care s-au reautorizat vor fi verificate la sânge de inspectorii Primăriei, cu privire la condiţiile oferite şi starea tehnică, ţinând cont că printre maşinile reautorizate se numără şi unele mai vechi, cum ar fi 62 produse în 2004, sau alte 164 care au intrat în trafic din 2005.

Alte articole:   Mai puțini șomeri în luna aprilie, în Brașov. Rata șomajului la femei este mai mare decât la bărbați

Începând din 27 ianuarie 2014, inspectorii municipalităţii le vor distribui noile autorizaţii şi noile buline de culoare verde, taximetriştilor care au fost reautorizaţi. Astfel, în perioada 27 – 31 ianuarie îşi vor primi noile documente firmele de taximetrie. Distribuţia se va face în ordine alfabetică, în fiecare zi, de la ora 10.00.
Din 3 în 7 februarie vor primi bulinele şi noile acte persoanele fizice autorizate şi întreprinderile familiale, în funcţie de numărul autorizaţiei pe care au avut-o până acum.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate