blog-logo

Razie printre taximetriști! Citește ce au descoperit inspectorii OPC!

Razie printre taximetriști! Citește ce au descoperit inspectorii OPC!

taxi-brasovInspectorii de la Protecția Consumatorului din Brașov au descins în urmă cu câteva minunte (aproximativ ora 12.00) printre taximetriștii din Brașov.

Au fost luați la bani mărunți șoferii de taxi care sunt, la această oră, în parcarea de la Livada Poștei. Contactat de newsbv.ro, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, a precizat că vor fi verificate toate actele șoferilor și dacă aceștia respectă prevederile legale.

„Am verificat toate taxiurile din Livadă. Unul singur era aproape de respectarea prevederilor legale. Pe de altă parte, am găsit o doamnă care nu avea nimic, nici casa de marcat, nici atestat, majoritatea taximetriștilor nu aveau la interior informarile despre costuri, nu aveau atestatele la ei. Am primit foarte multe reclamații de la consumatori că sunt refuzați la cursele pe distanțe mici,  lucru interzis și care poate duce la suspendarea atestatului. De aici, am plecat la Carrefour, unde în parcare am găsit o situatie extrem de delicata, cu niste comercianti care vand vin – gen crame traditionale, dar care nu aveau niciun document, nu existau etichete, facturi, autorizatie de la Direcția Sanitar-Veterinară, nimic. Am dispus confiscarea întregii cantități de vin și i-am chemat mâine la sediu, să ne aducă documentele, în caz contrar vom sesiza instituțiile competente pentru că este evidentă evaziunea fiscală și se poate ajunge la o cercetare penală. Pe de altă parte, tot in parcarea de la Carrefour erau «meșteri populari» care vindeau produse care erau prezentate ca fiind tradiționale, gen caciuli, botosei pentru copii, manusi etc., dar care erau fabricate în China…”, a precizat Susanu.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   150 de absenți, la prima probă a Evaluării Naționale, în județul Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate