blog-logo

Fabrica de medicamente din Brașov a GSK va fi închisă dacă nu se vinde până în martie 2014

Fabrica de medicamente din Brașov a GSK va fi închisă dacă nu se vinde până în martie 2014

gsk

 

In iunie, GSK a anunțat ca fabrica din Brasov va fi închisă și va ieși din reteaua globala de productie a companiei, pentru formele orale solide.

„Aceasta decizie a fost determinata de supracapacitatea de productie pentru formele orale solide, in reteaua globala de productie a GlaxoSmithKlein (GSK). Capacitatea de productie din Brasov este insuficient utilizata si nu exista potential de crestere pe termen lung pentru viitoare produse GSK sau volume ce ar putea fi fabricate in Brasove, pe fondul tehnologiei si echipamentelor limitate din fabrica“, se arată într-un comunicat de presă remis astăzi redacției noastre.

De la anuntul initial, GSK a cautat oportunitati de a vinde fabrica de la Brasov unei terte parti, cu un acord tranzitoriu de productie. Acest lucru ar fi asigurat ca furnizarea de produse din fabrica din Brasov va continua, pana cand productia este transferata catre alte site-uri GSK sau alti producatori externi.

Alte articole:   Interlopul Laurențiu Pletosu, în arest. VIDEO Mesajul lui către „sifoane”

Reprezentanții companiei susțin că un obiectiv cheie al procesului de vanzare a fabricii cu un contract de productie tranzitoriu este  mentinerea locurile de munca pentru angajatii fabricii.

„Exista un interes crescut pentru fabrica GSK din Brasov, iar prima faza a proiectului, cea de cautare de potentiali cumparatori, s-a incheiat la inceputul lunii noiembrie 2013. In faza a doua, GSK lucreaza cu companiile interesate pentru a intelege mai bine planurile specifice ale acestora pentru fabrica, precum si pentru a conduce o analiza mai amanuntita, incluzand vizite la fabrica. Aceast lucru ne ajuta sa selectam cele mai bune oferte, cu care vom continua procesul de vanzare. Estimam ca vom finaliza aceasta etapa pana la sfarsitul primului trimestru din 2014“, se mai precizează în comunicat.

Daca la sfarsitul acestei de-a doua faze GSK nu va gasi un cumparator potrivit, va incepe procesul de inchidere a fabricii. Se anticipeaza ca acest lucru va fi realizat pana la sfarsitul anului 2015.

GSK ramane in totalitate dedicat sprijinirii tuturor angajatilor in aceasta perioada de tranzitie dificila si ne implicam pentru a obtine cel mai bun rezultat pentru fiecare persoana in parte.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate