blog-logo

Telecomunicații CFR se judecă la Brașov cu un șef pus de PDL

Telecomunicații CFR se judecă la Brașov cu un șef pus de PDL

telecomunicatii CFRSocietatea Telecomunicaţii CFR SA, filială a companiei CFR SA, se află într-o situaţie cel puţin inedită, fiind condusă de un director general cu care se află în proces.

Telecomunicaţii CFR l-a dat în judecată pe Ioan Albu pentru modul în care a gestionat societatea în perioada 25.10.2010 – 20.08.2012, iar Judecătoria Braşov se va pronunţa pe fond în această cauză mâine, 6 decembrie.

Este o situaţie fără precedent la Telecomunicaţii CFR SA, unde Ioan Albu a fost reangajat pe postul de director general în această vară, cu trei zile înainte de numirea în funcţie a ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu. Numirea lui Albu a fost făcută în perioada în care secretarul de stat Cristian Ghibu (PNL) a condus Ministerul Transporturilor, cu mandat de la premierul Victor Ponta, după demisia lui Relu Fenechiu.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au dat, în perioada 5-7 martie, 515 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 222.100 de lei

Albu a fost reinstalat pe post după fix un an de când fusese concediat, pe motiv de management defectuos şi primirea de foloase necuvenite, fapt constatat de către Curtea de Conturi şi consemnat în raportul instituţiei pe anul 2012. În luna martie a.c., Telecomunicaţii CFR i-a intentat directorului general un proces la Judecătoria Braşov.

De menţionat că Ioan Albu este membru PDL, cunoscut ca unul dintre apropiaţii primarului Braşovului, George Scripcaru, după cum susține ziarul Puterea.

Având în vedere situaţia în care se află directorul general, salariaţii se întreabă, pe bună dreptate: în acest proces, interesele cui le apără Ioan Albu? Ale societăţii pe care o conduce şi cu care se judecă sau interesele sale personale? Ce fel de mandat i-a dat consilierului juridic Andreea Stoian, angajată la Telecomunicaţii CFR SA, pentru procesul de la Braşov, în care aceasta îl reprezintă pe reclamant, respectiv societatea, împotriva directorului general? Poate consilierul juridic să reprezinte corect interesele societăţii atât timp cât directorul general îi este şef direct, dar este şi pârât în acest proces?

Datoriile Telecomunicaţii CFR au crescut continuu sub primul mandat al lui Ioan Albu, astfel că, în luna august 2011, după discuţii cu FMI, Guvernul a decis să stingă creanţele societăţii prin conversia lor în acţiuni, valoarea datoriilor filialei CFR SA ridicându-se la acea dată la peste 235 milioane lei. „Urmare a stingerii creanţelor prin conversia datoriilor în acţiuni, structura de participare la capitalul social al societăţii va fi următoarea: statul român prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) şi Compania Naţională de Căi Ferate – CFR SA”, se arată în actul nortmativ propus de MTI în august 2011. La finele lunii iunie 2011, Telecomunicaţii CFR înregistra datorii de peste 235 milioane lei la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi bugetele fondurilor speciale. Ulterior, au urmat valuri masive de concedieri şi de tăieri de salarii şi bonusuri.

Alte articole:   Alte aproape 27.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech ajung la Brașov

Societatea Telecomunicaţii CFR a fost înfiinţată în 2002 şi are un capital social de circa 16,5 milioane lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate