blog-logo

VIDEO False Reality a adus Melodic Death Metal la Brașov

VIDEO False Reality a adus Melodic Death Metal la Brașov

False RealityFalse Reality are ca punct de început luna decembrie 1998. Silviu Stan – chitară, Marius Moga (R.I.P.) – chitară, Cătălin Bota – chitară bass şi Adrian Irimie – tobe (toți în vârstă de 16-17 ani) formau pe atunci trupa hard-rock ART, care s-a format şi a activat la Cercul de Muzică Uşoară al Clubului Elevilor Braşov (profesor Pancea Ioan).

Influenţaţi de trupe ca Dream Theater, Samael, Crematory, Anathema, Lake of Tears, Theatre of Tragedy, Therion, Cradle of Filth şi multe altele, cei patru l-au cooptat pe Ioan Alexandru Crişan ca vocal şi au început repetiţiile sub numele False Reality, ales dintr-o lista cu posibile nume la care şi-au adus cu toţii contribuţia. Iniţial, direcţia aleasă a fost gothic – death metal melodic, însă treptat lucrurile au evoluat tot mai mult spre death metal melodic.

Prima modificare în componenţă s-a făcut relativ repede, Cristian Tîrsan înlocuindu-l la tobe pe Adi, acesta din urmă trecând la clape după o scurtă perioadă de repetiţii. Bineînţeles au apărut şi primele piese, The Sentence, Escape from Doom şi Confused Sunset, acestea reprezentând playlist-ul cu care trupa şi-a făcut primele apariţii scenice, la Sfântu Gheorghe şi în Braşov. Vara lui 1999 aduce şi prima apariţie False Reality la un eveniment mai de amploare, şi anume la SAMUS ROCK ALIVE, festival rock de tradiţie din Satu Mare. De asemenea, trupa înregistrează primul demo – Escape from Doom.

În toamna lui 1999 Adi părăseşte trupa, noua direcţie muzicală mai agresivă nefiind pe placul său şi este înlocuit la clape de Lucian Popa, bun prieten şi coleg cu membrii trupei la Clubul Elevilor Braşov.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - O nouă strategie UE de combatere a criminalității organizate

A urmat o perioadă de concerte, compoziţii şi înregistrări, timp în care trupa a înregistrat cinci piese: Confused Sunset, Escape from Doom, The Sentence, Virgin’s Curse şi Under Waters, principalii responsabili cu compoziția fiind Cristi, Marius și Silviu.

În toamna lui 2000, în urma unor probleme personale şi de sănătate, Marius părăseşte şi el False Reality. Pentru a-i suplini lipsa a fost cooptat alt chitarist, Alexandru Iuga, însă acesta nu a rămas în componenţa trupei decât până în primăvara lui 2001, când s-a luat decizia de a continua cu o singură chitară.

Activitatea până în acel moment s-a concretizat în numeroase concerte, apariţii radio şi chiar TV. Totuşi, datorită lipsei unei săli de repetiţii permanente, trupa fiind nevoită să migreze din loc în loc, în această perioadă au mai fost compuse doar trei piese, şi anume Andromeda – Journey to the Stars, Bewitched şi The Lost Place, la care principalul aport în ceea ce privește compoziția l-au adus Cristi și Silviu, iar versurile au fost scrise de Luci.

Anul 2001 a consemnat primul şi unicul contract pe care trupa l-a semnat cu o casa de producţie, şi anume Sidekick Records din Norvegia, care a lansat cele cinci piese înregistrate anterior într-un EP – „Tales of Eternity”, comercializat la vremea aceea online pe site-ul www.mp3.com. Din păcate, colaborarea a încetat prematur în urma desfiinţării label-ului.

În 2002 s-a produs prima ruptură cu consecinţe majore asupra trupei, Cristi hotărând să părăsească trupa, în urma dorinţei de a încerca alte stiluri muzicale. Având în vedere că el era de fapt „motorul” din spatele False Reality în acea perioadă, fiind unul din compozitorii de bază și ocupându-se de majoritatea activităţilor de management (promovare, concerte, site, contractul cu Sidekick Records etc.), plecarea lui a însemnat o lovitură pentru angrenajul trupei.

Alte articole:   Cîțu: Slujba de Înviere, oficiată în afara bsericii. Restricții eliminate în localități cu peste 60% de persoane vaccinate

Cu toate că s-a încercat chiar şi varianta unui concert cu partea de tobe înregistrată, în primăvara lui 2003, pe timpul căruia False Reality a cântat primul şi până acum singurul cover live din istoria trupei (Death in Fire – Amon Amarth), diversele probleme personale pe care le aveau membrii trupei, coroborate cu plecarea lui Cristi, au avut ca rezultat intrarea trupei într-o perioadă de pauză.

Din 2003 până în 2005 pauza a fost totală, cu excepţia câtorva repetiţii în formulă incompletă, însă a început din ce în ce mai mult să se cristalizeze ideea trecerii lui Luci de la clape la chitară, el fiind de fapt chitarist la bază.

În 2005 inevitabilul s-a produs, Luci şi-a cumpărat o chitară electrică, a fost găsit şi un înlocuitor în spatele tobelor – Alex Berekmeri şi trupa a pornit din nou la drum, de data asta într-o formulă fără clape. Problemele însă nu s-au oprit, căci la scurt timp Alex a decis sa plece din trupă.

A urmat o perioadă pînâ în 2010, în care s-au perindat mai mulţi instrumentişti şi s-au schimbat câteva săli de repetiţii, timp în care Luci a efectuat şi stagiul militar obligatoriu (2005-2006). Îi amintim aici pe George Bratoşin – tobe, Adina Răducanu – clape, Mihai Puşcaşu – tobe, precum şi reveniri temporare ale lui Adrian Irimie – clape şi Cristian Tîrsan – tobe. Cu toate acestea, trupa nu a susţinut niciun concert, considerând că nu sunt suficient de pregătiţi pentru o apariţie live.

Alte articole:   Brașovenii pot cumpăra și dona alimente pentru susținerea comunităților vulnerabile din județ

Toamna lui 2009 a adus cu sine o altă plecare a unui membru fondator, şi anume Cătă, care a decis să muncească în străinătate, astfel că a fost cooptat Radu Grosu la bass.

Ultimele modificări de componenţă s-au petrecut în toamna lui 2010, când Codruţ Costea a devenit noul tobar şi în februarie 2011, când s-a finalizat şi componenţa actuală, odată cu venirea la clape a lui Vlad Amariei. În noua formulă a apărut rapid şi o piesă nouă, Rapture and Pain, precum şi mult aşteptata revenire pe scenă, care s-a produs în 28 mai 2011 în clubul Rockstadt din Braşov. Ca şi element de noutate, începând cu noua piesă, Luci a devenit responsabil pentru părţile de voce clean în trupă.

Un nou început

Fiind totuşi la un nou început de drum, False Reality a preferat să petreacă mai mult timp în sala de repetiţii, compunând şi dezvoltând relaţiile muzicale între membri, pentru a putea evolua la un nivel mai ridicat în concerte, astfel că apariţiile live au fost destul de puţine, şi anume un număr de 10 concerte în 2 ani si jumatate, în Braşov, Bucureşti, Râşnov şi Turnu Măgurele. Beneficiind de data aceasta de o sală de repetiţii stabilă (multe mulţumiri lui Cocu Marian), au început să apară şi piesele noi: Requiem into Darkness, The Silence Within, Rih al Khamsin, Dear Friend, End of Eternity.

În data de 30 august 2013, False Reality a participat la cel mai mare eveniment din istoria sa, şi anume Rockstadt Extreme Fest, festival metal organizat la Râşnov, unde a împărţit scena cu Gojira, Napalm Death, Carach Angren şi multe alte trupe.


Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate