blog-logo

Tetkron vrea să bage „bani elveţieni” în conductele din Tractorul şi caută un specialist care să-i convingă pe finanţatori că merită investiţia

Tetkron vrea să bage „bani elveţieni” în conductele din Tractorul şi caută un specialist care să-i convingă pe finanţatori că merită investiţia

Avarie tetkron 1Tetkron vrea să demareze un proiect de anvergură în vederea reabilitării reţelelor de termoficare din cartierul Tractorul.

Investiţia ar urma să fie finanţată din fonduri nerambursabile prin Programul de Cooperare Elveţiano – Român, iar reprezentanţii furnizorului vor acum să întocmească documentaţia tehnico-economică aferentă acestui proiect.

În acest sens, Tetkron caută o firmă specializată care să facă unele calcule cu privire la reducerea de căldura estimată a se obţine în urma realizării proiectului, ţinând cont şi de reabilitarea termică a clădirilor alimentate cu energie termică. Furnizorul este dispus să le dea specialiştilor pentru întocmirea acestor documentaţii 254.000 de lei.

În prag de iarnă, Tetkron a lăsat în frig mii de abonaţi din această zonă tocmai pentru că una dintre vechile conducte de distribuţie a cedat.

Alte articole:   CSM Făgăraş, a doua echipă care nu va evolua în etapa a 10-a a Ligii Naţionale din cauza coronavirusului

Elveţienii ne dau bani, dar trebuie să vadă pe cei îi cheltuim

Elveţienii sunt dispuşi să ofere Braşovului aproximativ 3 milioane de euro pentru acest proiect investiţional din cartierul Tractorul, având în vedere că aproape jumătate din clienţii Tetkron sunt în acest cartier.

„Acolo sunt şi cele mai vechi conducte, aşa că ar fi bine să realizăm acest proiect de investiţii, având în vedere că noi nu am putut aloca în acest an bani pentru continuarea proiectelor de investiţii în zona Coresi, axându-ne doar pe finalizarea celor începute”, a explicat viceprimarul Răzvan Popa.

 În ce a investit Tetkron în ultimii doi ani

Anul trecut, au fost executate şi finalizate, câteva lucrări de anvergură pentru eficientizarea sistemului de termoficare, respectiv scurtarea conductei care asigură agentul termic de la CET spre cartierul Craiter, care reduce traseul de transport cu 5,2 kilometri şi a costat aproximativ 6 milioane de lei, dar şi magistrala directă care leagă vechiul CET de cartierul Tractorul prin viitorul cartier Coresi şi care scurtează cu 4 km traseul de distribuţie a agentului termic, o investiţie de aproximativ 10 milioane de lei, de care beneficiază câteva mii de familii din cele 6.000 de apartamente racordate la reţea în această zonă.

Alte articole:   Poliţiştii caută două persoane care şi-au însuşit un card bancar

Totodată, conducerea Tetkron a precizat că investiţia a redus şi pierderile de pe acest traseu, care practic ocolea şi platforma Rulmentul şi abia apoi ajungea în zona Tractorul, cu 50%. Anul acesta, a fost finalizată magistrala din Craiter spre Astra şi interconectarea la aceasta a celor 13 puncte termice care se află în această zonă. Pentru a finaliza magistrala dintre CET şi Astra şi interconectare tuturor punctelor termice, s-au mai investit alte aproape10 milioane de lei. Investiţiile sunt făcute cu bani de la bugetul local, dar şi de la Guvern.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.