blog-logo

Polițiștii brașoveni au anihilat o bandă de spărgători de case de bani

Polițiștii brașoveni au anihilat o bandă de spărgători de case de bani
foto : arhiva

foto : arhiva

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a anunțat astăzi că a fost anihilată o grupare infracțională specializată  în comiterea de furturi din incinta societăților comerciale din municipiul Brașov, autorii vizând, cu precădere, casele de bani aflate în incintele societăților
În data de 2 august2013, poliţiștii au fost sesizață că în noaptea precedentă s-a comis un furt din incinta SC PANTEX SA, reclamându-se sustragerea mai multor bunuri electronice de valoare precum și a unei sume importante de bani dintr-un seif aflat într-una dintre clădirile administrative ale societății, seif pe care autorii necunoscuți l-au tăiat cu un flex.

În data de 27 august 2013, omenii legii au primit o altă reclamație, respectiv faptul că în noaptea precedentă s-a comis un furt din incinta SC CARFIL SA, reclamându-se sustragerea unei sume importante de bani dintr-un seif aflat într-una dintre clădirile administrative ale societății, seif pe care autorii necunoscuți l-au tăiat tot cu un flex.
19.11.2013 – hoții au dat lovitura la SC HIDROMECANICA SA. Au pătruns în mai multe birouri ale societății și au răvășit lucrurile în căutarea unor bunuri de valoare însă, în final, nu au sustras niciun bun.
În fiecare dintre cazurile prezentate mai sus s-a întocmit câte un dosar penal în care s-au efectuat cercetări de către poliţie sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat de către autori necunoscuți.
În urma cercetărilor efectuate în cauzele penale prezentate s-a stabilit că, cel mai probabil, autorii furturilor sunt aceeași, respectiv un grup de persoane specializate în comiterea de furturi din incinta societăților comerciale aflate pe raza municipiului Brașov, autorii vizând, cu precădere, casele de bani aflate în incintele societăților.
Datorită eforturilor susținute ale polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale (al Poliției Mun. Brașov) și din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (al I.P.J. Brașov)  care au instrumentat aceste cauze, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, autorii celor trei furturi din societățile comerciale arătate mai sus au fost prinși în flagrant, în seara zilei de 22.11.2013, în momentul în care au pătruns prin efracție în incinta SC LUMITECH SRL din Brașov, cu intenţia de a sustrage bunuri din interiorul societății.
„Cei trei autori au fost prezentați în fața judecătorului din cadrul Judecătoriei Brașov, cu propunere de arestare preventivă, și au fost arestați preventiv pentru o durată de 29 de zile. Cauzele penale au fost reunite iar cercetările continuă în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a autorilor, existând indicii că aceștia ar mai fi comis și alte fapte de același gen“, a declarat procurorul Marian Chiriac.

Alte articole:   Specialist în reciclare: „Cumpărați haine responsabil, doar dacă vă sunt necesare!”

Polițiștii au efectuat, în data de 23.11.2013,în baza autorizațiilor emise de Judecătoria Brașov, percheziții la domiciliile celor trei suspecți, unde au identificat un pistol cu bile menționat, un laptop, o parte din bijuteriile sustrase, precum și sumele de 78.000 dolari americani și 2500 euro.

Suspecții au fost reținuți de polițiști și prezentaţi instanţei de judecată,care a emis  pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat, iar cercetările sunt continuate, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, pentru documentarea întregii lor activități infracționale.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate